Ο  Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος παρέθεσε σήμερα 27.8.2015 συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ του νησιού της Ρόδου στα γραφεία της ΠΝΑ. Ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε στα εξής :

Α) σε πρωτοβουλίες που ανέλαβε προκειμένου να αναδείξει και να αναζητηθεί λύση σε προβλήματα που αφορούν τα νησιά μας .

 Συγκεκριμένα :

  • για την παράτυπη μετανάστευση ( αντιμετώπιση σε εθνικό , αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με τη συνδρομή της ΠΝΑ και του συνόλου της αυτοδιοίκησης)
  • αντιμετώπιση λειψυδρίας στα άνυδρα νησιά
  • θέματα παιδείας στα νησιά μας ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των πανελληνίων εξετάσεων .
  • την αύξηση της αστυνομικής και στρατιωτικής δύναμης στα νησιά μας , όπως δεσμεύτηκαν οι πολιτικές ηγεσίες των αντίστοιχων Υπουργείων σε συναντήσεις εργασίας που είχε μαζί τους ο Χ. Κόκκινος
  • δράσεις και σχεδιασμός Πολιτικής Προστασίας και αίτημα του να συζητηθεί στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

            Β) Προετοιμασία της ΠΝΑ για τις Εθνικές Εκλογές και την ανάγκη να συνεχιστούν τα έργα του ΕΣΠΑ που ολοκληρώνονται στο τέλος του 2015 .

            Γ) Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα όσα επικριτικά  είχαν δηλωθεί για το πρόσωπο του από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου , κ. Χατζημάρκο , απάντησε :

«Ο  πολιτικός πολιτισμός μου επιτάσσει να διατηρώ τη ψυχραιμία μου και να μην καλλιεργώ εσωστρεφείς διαδικασίες . Επιδιώκω  να συνεχίσω απερίσπαστος το έργο μου σεβόμενος την εντολή που έχουμε λάβει από τους πολίτες. Έχω μάθει να σέβομαι τους θεσμούς , το ίδιο απαιτώ και εγώ από τους άλλους . Καθημερινά αξιολογούμαι εδώ και πολλά χρόνια . Για αυτό βρίσκομαι σε θέσεις ευθύνης και προσφοράς . Κάνω και πάλι ένα βήμα μπροστά τείνοντας χέρι συνεργασίας στον κ. Χατζημάρκο , υπηρετώντας την ενότητα . Αυτό δεν αποτελεί μόνο δικιά μου επιλογή , αλλά και απαίτηση του κοινωνικού συνόλου και αναγκαιότητα για την επίλυση των προβλημάτων των νησιών μας . Αναμένω να ανταποκριθεί . Εγώ βάζω «σφουγγάρι» στο χθες –όπου αυτό πληγώνει – και μιλώ με όρους παρόντος και μέλλοντος . Ο καθένας μας πλέον αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων και των πράξεων του στη κρίσιμη συγκυρία που βιώνει ο τόπος …»

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.