Εν όψει της έναρξης της Τουριστικής Περιόδου 2015, με πρωτοβουλία του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Επιχειρηματικότητας κ. Παναγιώτη Κουνάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, συνάντηση ενημέρωσης των επαγγελματιών εστίασης (εστιάτορες) και αναψυχής (καφετερίες, μπαρ κλπ), για θέματα που αφορούν στις υποχρεώσεις τους  σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.   Η   ενημέρωση  έγινε στην  αίθουσα  του  Περιφερειακού  Συμβουλίου, παρόντος του κ. Δημήτρη Παντελή, εκπροσώπου  της Aστυνομικής Δ/νσης Δωδεκανήσου και του κ. Γιώργου Κακκούλη, Αντιδημάρχου Μεσαιωνικής Πόλης.

Υπηρεσιακοί παράγοντες  από την Δ/νση Κτηνιατρικής, την Δ/νση Υγείας και το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης και Παιδείας ,Εμπορίου & Απασχόλησης περιέγραψαν την  βασική νομοθεσία όσον αφορά τους ελέγχους, στους κλάδους που προαναφέρθηκαν.

Η σημερινή συνάντηση ήταν  κατά γενική ομολογία γόνιμη και αναδείχθηκαν χρόνια προβλήματα και λύσεις.

Η περιφερειακή αρχή προτίθεται να εκδώσει χρήσιμες οδηγίες σε φυλλάδιο με την νέα νομοθεσία που αφορά τα εστιατόρια τα οποία θα διανεμηθούν από τον σύλλογο εστιατόρων. Σε συνέχεια αυτής της προσπάθειας ενημέρωσης, μικτά κλιμάκια,  παρουσία αστυνομικής δύναμης,  θα διεξάγουν ελέγχους με σκοπό την τήρηση των νόμων στο ακέραιο σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Κουνάκης τόνισε μεταξύ άλλων πως «στα χρόνια αυτά της οικονομικής κρίσης είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε ότι οι επισκέπτες μας θα έχουν μια άριστη φιλοξενία και αρνητικά φαινόμενα του παρελθόντος θα ελαχιστοποιηθούν».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.