Θέμα: «Έναρξη άσκησης προτιμησιακού δικαιώματος για αιγιαλό –παραλία»

  Ξεκίνησε από τον Δήμο  Καρπάθου η παραλαβή των αιτήσεων για την άσκηση του προτιμησιακού δικαιώματος για απλή χρήση αιγιαλού– παραλίας.                 .
Καλούνται οι  έχουσες  προτιμησιακό δικαίωμα όμορες ξενοδοχειακές εν γένει επιχειρήσεις, κάμπινγκ ή κέντρα αναψυχής να αιτηθούν την παραχώρηση, άνευ δημοπρασίας, της απλής χρήσης του έμπροσθεν της επιχείρησής του, ευρισκόμενου τμήματος αιγιαλού και παραλίας, για ένα χρόνο, με σκοπό την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού.

 Για την υποβολή της αίτησης άσκησης του προτιμησιακού δικαιώματος ορίζεται αποκλειστική προθεσμία έως τις 30/4/2015 ( αρμόδιος υπάλληλος Δήμου Καρπάθου κ.  Γιώργος Χαλκιάς, τηλ. 22453-60117)

 Εφόσον παρέλθει άπρακτη η παραπάνω αποκλειστική προθεσμία, ο δικαιούχος εκπίπτει από το προτιμησιακό δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος και ο έμπροσθεν της επιχείρησής του παραλιακός χώρος θα δημοπρατηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 270/1981 «Περί καθορισμού των οργάνων, της διαδικασίας και των όρων διενεργείας δημοπρασιών δι’ εκποίησιν ή εκμίσθωσιν πραγμάτων των δήμων και κοινοτήτων».

                                                    Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.