Αναβίωση των εθίμων στο Irene Palace – Δράσεις για το περιβάλλον

Θέμα: Irene Palace, οι δράσεις για το περιβάλλον συνεχίζονται, τα έθιμα έχουν την τιμητική τους

Η ομάδα του ξενοδοχείου Irene Palace, με τη συνεργασία της καταδυτικής σχολής ΛΕΠΙΑ, οργάνωσαν καθαριότητα στο βυθό της θάλασσας, μπροστά στην παραλία του ξενοδοχείου. Η περιβαλλοντική ενέργεια πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες και αποτελεί συνέχεια των δράσεων της Ημέρας Περιβάλλοντος, της δράσης «Clean Up The Med» αλλά και της Γαλάζιας Σημαίας 2015 που παρέλαβε το ξενοδοχείο.

Οι λουόμενοι πελάτες του ξενοδοχείου είδαν με μεγάλο ενδιαφέρον την αποστολή καθαριότητας και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ακόμη και να συμμετέχουν στη διαδικασία.
Μετά από ώρα, οι καταδύτες της σχολής ΛΕΠΙΑ, αναδύθηκαν μεταφέροντας τα ευρήματα από το βυθό.

Η χαρά όλων ήταν πολύ μεγάλη όταν επιβεβαιώθηκε ότι ο βυθός ήταν απολύτως καθαρός από πλαστικά και άλλα σκουπίδια. Βρήκαν όμως μερικά μεγάλα αντικείμενα τα οποία ανέσυραν για να μην αποτελέσουν κίνδυνο για τους λουόμενους όπως πχ μια παλιά άγκυρα βάρκας κ.α.
Όλοι μαζί φωτογραφήθηκαν με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης, σήμα κατατεθέν της καθαρότητας παραλίας και θάλασσας μπροστά στο Irene Palace.

Ευχαριστούμε την καταδυτική σχολή ΛΕΠΙΑ, για τη συνεργασία τους και την όμορφη εμπειρία.

Λίγες ημέρες αργότερα, όπως κάθε χρόνο, στα πλαίσια του προγράμματος «Τοπικά Έθιμα και Παραδόσεις», το οποίο κλείνει δύο δεκαετίες, γιορτάστηκε το έθιμο του Κλήδονα. Η μεγάλη φωτιά με τα στεφάνια της Πρωτομαγιάς άναψε και στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι επιδόθηκαν στο πέρασμα της με μεγάλες δρασκελιές. Στο έθιμο συμμετέχουν πάντα επισκέπτες που ενημερώνονται για το συμβολισμό της δύναμης της φωτιάς, που  επιφέρει την κάθαρση και οι άνθρωποι απαλλαγμένοι από το κακό, μπορούν να εισέλθουν καθαροί και ακμαίοι σε μια καλύτερη χρονική περίοδο.

Η συμμετοχή των επισκεπτών στα τοπικά έθιμα και παραδόσεις αποτελεί αυθεντική βιωματική εμπειρία που δένει με τον προορισμό, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.