ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016

Κυριακή της Τυρινής

Το εσπέρας του Σαββάτου και ώρα 5η απογευματινή ο Σεβ. Μητροπολίτης  μας θα παραστεί  στον  Εσπερινό  στην  Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Αργους ώρα 5μ.μ.

Την Κυριακή της  Τυρινής , θα Λειτουργήσει στον Ιερόν Ναόν Παναγίας Καλαμιιωτίσσης

Το Εσπέρας της Κυριακής  ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα παραστεί  κατά το έθιμο στο χορό στο Πλατύ της   Παναγίας Τσικχουών Παναγίας Κεχαριτωμένης χώρας και  θα χοροστατήσει   στον Εσπερινό της Συγχωρήσεως . ώρα 5 μ.μ.

Τετάρτη 16-3-2016, ώρα 12η μεσημβρινή ο Σεβ. Μητροπολίτης μας  θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Βοθυνών  Καλύμνου.

Παρασκευή 18-3-2016 Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών. Ο Μητροπολίτης μας θα χοροστατήσει στην πρώτη Στάση των Χαιρετισμών στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Άργους , ώρα 4.30 μ.μ. – 6 μ.μ.

Το εσπέρας και ώρα 7 μ.μ. θα χοροστατήσει στην Ακολουθία των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καλύμνου.

Το εσπέρας του Σαββάτου ο Μητροπολίτης μας  θα παραστεί στον Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης, ώρα 5,30 μ.μ.

Κυριακή Α Νηστειών  της Ορθοδοξίας 20-3-2016

           Το  πρωϊ και ώρα 7,30, έως  10,30 π.μ.  ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος ΧριστούΚαλύμνου ,και θα τελέσει την τελετή της  αναστηλώσεως  των Ιερών Εικόνων και την ιερά  λιτάνευση ,πέριξ του Ναού.

            Το εσπέρας και ώρα 5 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου και θα ομιλήσει   με θέμα  «Στεφάνι και Αίμα».

          Κυριακή Β Νηστειών 27-3-2016, (Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά).

           Το Εσπέρας του Σαββάτου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου και θα ομιλήσει ο Παν.Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Αεράκης, με  θέμα  Βασιλεία Θεού και κοσμοκρατορία»

           Το πρωϊ της Κυριακής ώρα  7,30 -10,30  Σεβ. Μητροπολίτης μας  θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων.

            Ο Παν. Αρχιμ. π.Δανιήλ θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου  Μάμμαντος

Το εσπέρας της Κυριακής  και ώρα 6,30 μ.μ. θα χοροστατήσει ο Σεβ.. Μητροπολίτης μας κ.  στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου  Καλύμνου και θα ομιλήσει ο Παν.  Αρχιμανδρίτης  π. Δανιήλ Αεράκης

         Παρασκευή  Ακολουθία Γ’ Χαιρετισμών 1-4-2016

        ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των χαιρετισμών  στο  Ναό της  Παναγίας Βλαχερνών , στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, ώρα 4,30 μ.μ. και το Εσπέρας 7,30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, Χώρας Καλύμνου.

Την Κυριακή  εσπέρας και ώρα 5,30 μ.μ. κατά τον κατανυκτικό εσπερινό στην Παναγία Κεχαριτωμένης Χώρας θα ομιλήσει ο Παν. Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Πόκιας.

            Παρασκευή  Ακολουθία των Δ΄Χαιρετισμὠν. 8-4-2016

Ο Σεβ. Μητροπολίτης  θα χοροστατήσει στην ακολουθία των χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Παναγίας  Τελένδου  ώρα 4,30-5,30 μ.μ. και το Εσπέρας 7,30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιών.

Κυριακή Δ΄των Νηστειων (αγίου Ιωάννου της Κλίμακος), 8-4-12

          Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα λειτουργήσει στον Ι. Ναό Παναγίας  Αργινωντών 7,30-10 π.μ.

Το εσπέρας ώρα 5,30  μ.μ. θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Υπαπαντής Κυρίου και θα ομιλήσει ο Πρωτ΄π. Χαράλαμπος Λεβεντάκης

            Ακολουθία Μεγάλου Κανόνος 13-4-2016

            Ο Σεβ. Μητροπολίτης  μας θα χοραστατήσει κατά την ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βοθυνών.

 Παρασκευή Ακαθίστου Ύμνου, 15-4-2016

 Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα χοροστατήση στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων, ώρα 7,30  μ.μ.

           Κυριακή Ε΄των Νηστειων (οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας & του οσίου και θεοφόρου πατρός ημων Σάββα του εν Καλύμνω  ασκήσαντος ) 13-4-2012.

Το εσπέρας του Σαββάτου θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου και θα ομιλήσει, ώρα 7,30  μ.μ.-9 μ.μ.. Θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία, Όρθρος και Νυκτερινή Θεία Λειτουργία, ώρα 9 μ.μ.-2 πρωινή.

           Το εσπέρας ώρα 5,30  μ.μ. θα ψαλλεί Κατανυκτικός εσπερινός στον οποίος  θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παΐσιος και θα ομιλήσει ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιερας Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης με θέμα οσιακό «η παρουσία του Αγίου Σάββα του Νέου στο σύγχρονο κόσμο».

Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου θα τελούνται και στο παρεκκλήσιον των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως ώρα  4,30 -5,30 μ.μ.

Εκ της Ιερας Μητροπόλεως

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.