Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος είχε την Παρασκευή συνεργασία με την Πρόεδρο της ΑΝΔΩ ΑΕ κα Βασιλική Παπαδημητρίου – Ξεπαπαδάκη, με την Διευθύνουσα Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Ρένα Παυλάκη – Διακίδη και τον Γενικό Διευθυντή κ. Κώστα Ζήφο.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την ΑΝΔΩ, αλλά και την επικείμενη προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.

 Ειδικότερα ως προς την συνεργασία Περιφέρειας – ΑΝΔΩ, η οποία έχει την μορφή προγραμματικής σύμβασης, αποφασίστηκε η ανανέωσή της. Η εν εξελίξει προγραμματική σύμβαση, μέσω της οποίας η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την ΑΝΔΩ για να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε δέκα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου, λήγει μέσα στους επόμενους μήνες. Η ανανέωσή της θα έλθει πιθανότατα προς ψήφιση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην συνεδρίαση που θα γίνει στη Ρόδο στις 31 Μαρτίου.

Ο Περιφερειάρχης ,μιλώντας στους δημοσιογράφους για την συνάντησή του με τα στελέχη της ΑΝΔΩ, χαρακτήρισε  κρίσιμη την συνεργασία των δύο πλευρών και  απολύτως χρήσιμη για τον τόπο και για τα νησιά.

Συζητήθηκαν ακόμη θέματα της επόμενης προγραμματικής περιόδου (ΕΣΠΑ 20014 – 2020) που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, αλλά υπάρχουν σημεία  στα οποία Περιφέρεια και ΑΝΔΩ μπορούν να δουλέψουν από κοινού.  « Αφ’ ενός εμείς να βοηθήσουμε την ΑΝΔΩ, ούτως ώστε να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι διαχείρισης σε προγράμματα  για τα οποία έχει αποκτήσει παρά πολύ μεγάλη εμπειρία , όπως τα Leader και τα Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ),  αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με τους οδηγούς εφαρμογής και τις τεχνικές προβλέψεις των προγραμμάτων αυτών, όσα είναι σήμερα γνωστά, ώστε να είμαστε έτοιμοι και σε συνεργασία με την ΑΝΔΩ να καταθέσουμε προτάσεις σε εθνικούς αλλά κυρίως σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος.

Σκοπός της προετοιμασίας ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου, είναι η βελτίωση των προαναφερθέντων προγραμμάτων, με τρόπο που θα έλθουν να «κουμπώσουν» καλύτερα στις ανάγκες της περιοχής μας και των νησιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.