Προς το Προεδρείο της Βουλής

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Υγείας

 

Οι βουλευτές Σταύρος Τάσσος, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης

 

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου με την οποία ζητούν να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να χρηματοδοτηθεί επαρκώς το Νοσοκομείο από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.

 

Αθήνα 29/5/2015

Οι καταθέτοντες βουλευτές


Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Ρόδου

Περιοχή Αγ. Αποστόλων

85100 Ρόδος

Τηλ.Επικοινωνίας: 6948016056,6948206428,6937454070

 

Ρόδος, 28 Μαΐου 2015

Αριθ. Πρωτ.: 64

 

        Προς:

                    – Υπουργό Υγείας

κ . Κουρουμπλή Παναγιώτη

     – Βουλευτές Ν. Δωδεκανήσου

  1. κ. Γάκη Δημήτριο
  2. κ. Σαντορινιό Νεκτάριο
  3. κ. Καματερό Ηλία
  4. κ. Κρεμαστινό Δημήτριο
  5. κ. Κόνσολα Εμμανουήλ

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Καθότι παρέρχεται η προθεσμία για την επίλυση των προβλημάτων που σας καταθέσαμε με την από 31 Μαρτίου 2015 επιστολή μας και εφόσον δεν αφουγκραστήκατε τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου που σας παραθέσαμε, έχουμε να σας  ενημερώσουμε για τα εξής:

 

Το Γ.Ν. Ρόδου και οι εργαζόμενοί του σε αυτό, εκπέμπουν ΣΟΣ για την κατάσταση που επικρατεί, η οποία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!!!!

Με το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, για τη λύση του οποίου εξαγγείλατε δεκαεφτά (17) άτομα νοσηλευτικού και 6 παραϊατρικού προσωπικού, θεωρούμε ότι αποτελεί απόλυτο εμπαιγμό για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας, όταν για να λειτουργήσει ικανοποιητικά, χρειάζεται τουλάχιστον διακόσιους νοσηλευτές.

Σας δηλώνουμε λοιπόν ότι, το προσωπικό όπως για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν,  το ίδιο θα κάνουμε για να ικανοποιήσουμε τα νόμιμα και ανθρώπινα δικαιώματά μας.

Άλλη υπομονή στα 8500 ρεπό για τα οποία είχατε ενημερωθεί στην προηγούμενη επιστολή μας και στα εργασιακά δικαιώματα βάσει της νομοθεσίας,  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Σας καλούμε, κατ’ εξαίρεση και κατ’ επείγον να προβείτε σε άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ, καθότι, έστω και μία ζωή να χαθεί άδικα λόγω της έλλειψης προσωπικού και της μη επαρκούς χρηματοδότησης, η υπαιτιότητα δεν θα βαρύνει το προσωπικό του Γ.Ν. Ρόδου, αλλά σύσσωμη την ηγεσία του Υπουργείου που ενώ έχουμε κάνει έκκληση παντού και το θέμα μας έχει κοινοποιηθεί και θα κοινοποιείται όπου είναι δυνατόν, δεν υπάρχει ανταπόκριση από κανέναν αρμόδιο.

Περιμένουμε με την ίδια σπουδή που δεσμεύσατε τα αποθεματικά του Νοσοκομείου μας με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την ίδια σπουδή να δώσετε λύση ανάλογη των δίκαιων αιτημάτων μας.

 

Η παρούσα επιστολή θα κοινοποιηθεί, εκτός από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και στους βουλευτές Ν. Δωδεκανήσου και στον Τύπο, διότι το βάρος της ευθύνης δεν γίνεται να το σηκώνει άλλο, το ήδη κουρασμένο  ψυχολογικά και σωματικά προσωπικό.

Δεν είναι απειλή, ούτε εκβιασμός. Αυτή είναι και η ύστατη προσπάθειά μας να ακουστούμε.

Η απόγνωση, κύριε Υπουργέ και κύριοι βουλευτές γνωρίζετε ότι, πολλές φορές έχει και τις ανάλογες αντιδράσεις. Βιολογικά ο κάθε άνθρωπος έχει τα φυσικά του όρια, από τα οποία ως εργαζόμενοι στο Γ.Ν. Ρόδου, δεν έχουμε πλέον τίποτα άλλο να δώσουμε.

Εσείς όμως έχετε τη δυνατότητα και την πλήρη ευθύνη να δώσετε λύση.

 

Για το Δ.Σ.

 

Η Πρόεδρος                                                                                         Η Γενική Γραμματέας

 

Μιχαλίτσα Τσαμπουνιάρη                                                                    Μαρία Σαρικά

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.