«Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε στα Πηγάδια από την Π.Ε. Καρπάθου η επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 80 χρόνων τόσο από την απρόσμενη άφιξη του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου στην Κάρπαθο όσο και από τα εγκαίνια του νεόδμητου κτιρίου των Διοικητηρίων του νησιού»

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή σειράς επισήμων και πλήθους πολιτών διοργανώθηκε την Τετάρτη 15 Απριλίου ε.έ. από την Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου, στο κτίριο όπου εδρεύει στα Πηγάδια, επετειακή εκδήλωση εν όψει της συμπληρώσεως 80 χρόνων τόσο από την απρόσμενη άφιξη του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου στην Κάρπαθο το έτος 1935, όσο και από τα εγκαίνια του νεόδμητου κτιρίου των Διοικητηρίων του νησιού.

Παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος, ο Έπαρχος Καρπάθου κ. Γιάννης Γεωρ. Μηνατσής υπό την αιγίδα του οποίου τέθηκε η όλη εκδήλωση, ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Λάμπρος, η Δήμαρχος Κάσου κ. Μαίρη Τσανάκη – Σορώτου συνοδευόμενη από αντιπροσωπία του Δημοτικού Συμβουλίου Κάσου, εκπρόσωποι των κρατικών αρχών και άλλοι επίσημοι.

Μίλησαν:

  1. ο Σύμβουλος Πολιτισμού της Π.Ε. Καρπάθου κ. Γιώργος Νικ. Τσαμπανάκης με θέμα τα ιστορικά γεγονότα που συνδέονται με την άφιξη του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου στην Κάρπαθο και
  2. ο Αρχιτέκτονας κ. Μάκης Μαυρολέων με θέμα το κτίριο των Διοικητηρίων της Καρπάθου και την Ιταλική αρχιτεκτονική της μεσοπολεμικής περιόδου στη Δωδεκάνησο.

Ο Έπαρχος Καρπάθου εξήγγειλε στο πλαίσιο του χαιρετισμού του από τη μια την αποδοχή της κατατεθείσας πρότασης κατασκευής και τοποθέτησης του ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Κάρπαθο κι από την άλλη την ψήφιση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Νότιου Αιγαίου πίστωσης 150.000€ για την έναρξη των επισκευών του κτιρίου των Διοικητηρίων της Καρπάθου.

 

 

 

 

Όλοι οι παρευρεθέντες εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους τόσο για τη διοργάνωση όσο και για τις εξαγγελίες αυτές, οι οποίες και αναμένονται να γίνουν πράξη στο άμεσο μέλλον.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.