Ανοικτή επιστολή στους πολίτες της Ρόδου

Έχει άραγε νόημα στη σημερινή κατάσταση της χώρας, να ασχοληθεί κανείς με τα κοινά;

Εύλογο ερώτημα για τον κάθε συμπολίτη μας, αν τουλάχιστον σκέφτεται να διεκδικήσει την πολυπόθητη αλλαγή μέσα από τους υφιστάμενους μηχανισμούς, δηλαδή τα κόμματα.

Η πλήρης απαξίωση της πολιτικής – όπως τουλάχιστον ασκείται σήμερα – σίγουρα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε όποιον τολμήσει την ενασχόληση του με αυτήν.

Επίσης, η εικόνα του παρελθόντος αποτελεί αποτρεπτικό επιχείρημα και αποθαρρύνει.

Όμως προκύπτει ένα ενοχλητικό και βασανιστικό ερώτημα: τι γίνεται στο «δια ταύτα»;

Στη σημερινή δύσκολη εποχή, της πτώχευσης και της σκληρής λιτότητας, οι περιορισμένοι διαθέσιμοι πόροι δεν αφήνουν περιθώρια για κομματικό τυχοδιωκτισμό.

Πλέον, ο πολιτικός του μέλλοντος, δεν καλείται να μοιράσει πλούτο και να διανείμει μαύρα και λευκά εισοδήματα. Καλείται να συντονίσει τις προσπάθειες ώστε να δημιουργηθεί νέος πλούτος και να παραχθεί νέο εθνικό προϊόν.

Να συμβάλλει δηλαδή με τις όποιες δυνάμεις του, στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών ώστε να αναδειχθούν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και να υλοποιηθούν νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Η συμμετοχή της νέας γενιάς πολιτικών, πρέπει να γίνει με όρους και προϋποθέσεις.

ΑΥΤΟ σηματοδοτεί η υποψηφιότητα μου στην προεδρία της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. – Ρόδου.

Να θέσουμε δηλαδή νέους κανόνες και να δημιουργήσουμε δεσμούς ειλικρίνειας και διαφάνειας μεταξύ κόμματος και κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που οφείλουμε να υπηρετήσουμε όλοι συλλογικά.

Καλώ όλους τους δημιουργικούς Ροδίτες να γίνουν ενεργά μέλη στη μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη, συμμετέχοντας στην εκλογική διαδικασία της 3ης Απριλίου 2016.

Υπενθυμίζω πως όσοι δεν ψήφισαν στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη προέδρου, δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Εκτός κι να εγγραφούν ως μέλη του κόμματος μέχρι την Παρασκευή 11 Μαρτίου μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ηλίας Ιωαν. Τσέρκης

Παθολόγος

Υπεύθυνος τομέα υγείας ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου

Υποψήφιος Πρόεδρος τοπικής οργάνωσης Ν.Δ. Ρόδου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.