Εξαιρετική η «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης 2015» στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 26  Απριλίου 2015 από τις 10:00 έως τις 14:00, με εξαιρετική επιτυχία η «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης & Τέχνης 2015» που διοργάνωσαν για έκτη συνεχή χρονιά τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Φέτος η μοναδική αυτή εκδήλωση περιλάμβανε δύο θεματικές ενότητες: «το Μονοπάτι της Λογοτεχνίας» και την παρουσίαση των Ερευνητικών Εργασιών και του έργου των Ομίλων που λειτουργούν στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Οι μικροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο δημοφιλές «Μονοπάτι της Λογοτεχνίας», όπου ο μαγικός κόσμος του παιδικού βιβλίου ξεδιπλωνόταν βήμα βήμα. Πρόκειται για ένα ονειρικό ταξίδι, γνώσης και ψυχαγωγίας ανάμεσα σε αγαπημένους ήρωες και συγγραφείς. Περιπετειώδεις και απρόσμενες δραστηριότητες, αναδύονταν στις 24 «γωνιές – σταθμούς» του σχολικού χώρου που έκρυβαν σπαζοκεφαλιές, ερωτήσεις και γρίφους.

Οι μεγαλύτεροι μαθητές, οι γονείς αλλά και οι φίλοι του σχολείου επισκέφθηκαν την πιο πολυσυζητημένη έκθεση ερευνητικών εργασιών των μαθητών και του έργου των ομίλων που λειτουργούν στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Φέτος η έκθεση αποτελούνταν από 31 διαμορφωμένα περίπτερα με εργασίες που αντλούσαν τη θεματολογία τους από τα πεδία των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, των θετικών επιστημών, της τεχνολογίας, της οικονομίας, του περιβάλλοντος, της τέχνης και του πολιτισμού.  Αξίζει να επισημανθεί ότι φέτος συμμετείχαν με δικό τους περίπτερο, με τίτλο «Πρόγραμμα Ρομποτικής» οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Ρόδου όπου παρουσίασαν τις κατασκευές τους.

Επιπρόσθετα, στους χώρους του σχολείου φιλοξενούνταν μια πλούσια έκθεση βιβλίου που ικανοποίησε απόλυτα τους παρευρισκόμενους επισκέπτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος την εκδήλωση αυτή επισκέφθηκαν και 26 μαθητές και μαθήτριες με τους εκπαιδευτικούς τους από το Βέλγιο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους, ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για όλες τις δράσεις καθώς και για το πρόγραμμα σπουδών του σχολείου. Όλοι τους αποχώρησαν από τα εκπαιδευτήρια ενθουσιασμένοι και  με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η πρωτοποριακή αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι με την τελετή λήξης που περιλάμβανε τη συναυλία που έδωσαν συγκροτήματα του σχολείου και τις ευχαριστίες του Γενικού Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» κ. Κυριάκου Κυριακούλη προς τους μαθητές για την υψηλή ποιότητα των εργασιών που συγκρότησαν αλλά και προς τους εκπαιδευτικούς για το ποιοτικό έργο που προσφέρουν στους μαθητές.

2 4 6 8 9 10 11 12 13 15 16

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.