Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»  διοργανώνουν και σας προσκαλούν σε δύο μοναδικές εκδηλώσεις, την «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης 2015» και το «3ο Μαθητικό Συνέδριο».

«Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης 2015»

 Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου -από τις 10:00 μέχρι τις 14:00- στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Πρόκειται για μια πρωτοποριακή και πολυδιάστατη εκδήλωση ανοιχτή σε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και φίλους του σχολείου μας. Η εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά. Κάθε χρόνο καταφέρνει να συγκεντρώνει περισσότερους από 1.500 επισκέπτες οι οποίοι παρευρίσκονται και παραμένουν στις εγκαταστάσεις του σχολείου καθ’ όλη τη διάρκειά της. Αποτελεί την κορύφωση μιας κοπιώδους αλλά και δημιουργικής προσπάθειας που πραγματοποιείται από την αρχή σχεδόν κάθε σχολικού έτους.

Η φετινή εκδήλωση περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

 

«Το Μονοπάτι της Λογοτεχνίας»

Ο μαγικός κόσμος του παιδικού βιβλίου ξεδιπλώνεται βήμα βήμα στο πιο δημοφιλές  «Μονοπάτι της Λογοτεχνίας». Ένα ονειρικό ταξίδι, γνώσης και ψυχαγωγίας ανάμεσα σε αγαπημένους ήρωες και συγγραφείς. Περιπετειώδεις και απρόσμενες δραστηριότητες, αναδύονται σε κάθε «γωνιά» του σχολικού χώρου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Μονοπάτι Λογοτεχνίας» έχει αποσπάσει βραβεία από εκπαιδευτικούς φορείς για τη συμβολή του στην εκπαίδευση των παιδιών καθώς επίσης και για την πρωτοτυπία του.

Επιπρόσθετα, μια πλούσια έκθεση βιβλίου στο χώρο του σχολείου φιλοδοξεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.

«Παρουσίαση Ερευνητικών Εργασιών και Έργου Ομίλων»

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα -στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ των Εκπαιδευτηρίων- δραστηριότητες μαθητών των ομίλων που λειτουργούν στα Εκπαιδευτήρια, αλλά και ερευνητικές εργασίες που έχουν εκπονήσει μαθητές κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους.

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» προσφέρουν στους μαθητές τους, ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων ενταγμένο στο βασικό πρόγραμμα με το γενικό τίτλο «Ζώνη Εναλλακτικής Εκπαίδευσης» (ΖΕΕ). Ο θεσμός αυτός επιτρέπει στα παιδιά να ενταχθούν σε ομίλους και να ασχοληθούν με γνωστικά αντικείμενα και δραστηριότητες έξω από τα αυστηρά πλαίσια της επιβαλλόμενης μορφωτικής διαδικασίας. Τους δίνει επίσης την ευκαιρία να γνωριστούν με μαθητές από άλλα τμήματα ή τάξεις με τους οποίους τους συνδέουν κοινά ενδιαφέροντα. Έτσι, με ελεύθερη βούληση συμμετέχουν σε μια γόνιμη ενασχόληση με το είδος εκείνο της γνώσης και της δημιουργίας το οποίο έχουν οι ίδιοι επιλέξει.

Η μάθηση βασισμένη σε ερευνητικές εργασίες αποτελεί ένα καινοτομικό μοντέλο σχολικών δραστηριοτήτων που εφαρμόζεται εδώ και δώδεκα χρόνια στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Τη φετινή χρονιά οι ερευνητικές εργασίες των μαθητών θα παρουσιαστούν στο κοινό την Κυριακή στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης.

«3ο Μαθητικό Συνέδριο»

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 θα πραγματοποιηθεί –από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»- το «3ο Μαθητικό Συνέδριο». Οι μαθητές που έχουν εκπονήσει ερευνητικές εργασίες έχουν την ευκαιρία να λειτουργήσουν ως πραγματικοί επιστήμονες στο πλαίσιο ενός καινοτόμου μαθητικού συνεδρίου. Η διοργάνωση του «3ου Μαθητικού Συνεδρίου» επιβεβαιώνει τη δυναμική και πρωτοποριακή παρουσία των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» σε θέματα που σχετίζονται με τις Ανθρωπιστικές και τις Θετικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, την Τέχνη και τον Πολιτισμό, προσφέροντας την ευκαιρία σε μαθητές να συμμετάσχουν σε διαδικασία προσομοίωσης επιστημονικού συνεδρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν τα Πρακτικά του μαθητικού συνεδρίου σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» με τις δύο αυτές εκδηλώσεις συνεχίζουν μια ευρείας έκτασης παρέμβαση στην εκπαίδευση που στηρίζεται σε πρωτοπόρες παιδαγωγικές αρχές και αντιλήψεις, οι οποίες εφαρμοζόμενες συνέβαλαν σημαντικά στην καθιέρωση εκπαιδευτικών πρακτικών διερεύνησης και συνεργασίας και στη δημιουργία ενός σχολικού κλίματος που ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο την πρωτοβουλία, την επιλογή, τον πειραματισμό, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την καλλιέργεια θετικών στάσεων απέναντι στην επιστήμη και τον πολιτισμό.

Έχοντας ήδη την εμπειρία των ιδιαίτερα επιτυχημένων εκδηλώσεών μας τα προηγούμενα χρόνια και γνωρίζοντας το έργο των μαθητών μας και την ακάματη προσπάθεια των εκπαιδευτικών, είμαστε σίγουροι ότι και φέτος τόσο η «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης 2015» όσο και το «3ο Μαθητικό Συνέδριο» θα σας χαρίσουν μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες.

Σας περιμένουμε όλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.