«12 Νοεμβρίου 24ωρη Γενική Απεργία »

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου συμμετέχει και στηρίζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου στην 24ωρη Γενική Απεργία, που κηρύχτηκε για την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου με ώρα συγκέντρωσης 10.30 π.μ. στο ΕΚΡ.  Έτσι, καλούμε  από μεριάς μας όλους τους εργαζόμενους σε ξενοδοχεία και επισιτίστηκα καταστήματα να είναι παρόν στην μάχη.

Εργαζόμενοι στο κλάδο μας και μη, συνταξιούχοι, άνεργοι, και νέοι καλούμαστε να πληρώσουμε αυτή τη φορά τα νέα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου δημοσιονομικής προσαρμογής, που ισοπεδώνουν και καταργούν ότι έχει απομείνει «όρθιο» για τον απλό λαό. Είναι προφανές ότι και αυτή η Κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις της, συνεχίζει την πορεία που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις πολιτικές τιμωρητικής λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης. Η ανεργία αυξάνει συνεχώς σε επίπεδα άνευ προηγούμενου, μισθοί και συντάξεις γκρεμίζονται ενώ την ίδια ώρα οι όροι αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας καθορίζονται κυρίως από ατομικές συμβάσεις. Οι εργαζόμενοι του κλάδου μας και όχι μόνο αιμορραγούν αφού παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, ενώ η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία γίνεται καθεστώς.  Καταργούνται  οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα, ενώ οι κλαδικές συμβάσεις τείνουν να εξαφανιστούν.

Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε :

 Άμεση κατάργηση των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων, που οδήγησαν στον στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

 Kαμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση, που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.

 Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.

 Άμεση υπογραφή νέας Ε.Γ.Σ.Σ.Ε και επαναφορά της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας στο σύνολο των όρων τους.

 Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

 Να μπει  οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής κατά των μικρομεσαίων, συγκαλυμμένης προστασίας των φοροκλεπτών και των μεγαλοφειλετών, εκχώρησης του δημόσιου πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους.

 Επανασύσταση των φορέων Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

Ιδιαίτερα για τον κλάδο μας διεκδικούμε:

 Αύξηση του επιδόματος ανεργίας και επιμήκυνση του χρόνου χορήγησής του.

 Εξόφληση των δεδουλευμένων των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΜΌΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ…

μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα

και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα!!!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

την ΠΕΜΠΤΗ, 12 Νοέμβρη 10:30 π.μ. στο ΕΚΡ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.