Αποκαθίσταται η υδροδότηση της πόλης Ροδίων. Σοβαρές ζημιές μεγάλης κλίμακας  προκλήθηκαν σε αγωγούς της.

Πυρετωδώς εργάζονται από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου όλα τα συνεργεία της  ΔΕΥΑΡ για να εκλείψει ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς νερό η πόλη Ροδίων και το τουριστικό  λιμάνι της  , εξαιτίας της σοβαρής βλάβης μεγάλης κλίμακας ,που σημειώθηκε σε κεντρικό αγωγό της.

 Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης,  μόλις ενημερώθηκε για την βλάβη που υπέστη κεντρικός αγωγός της, στην περιοχή του Άη Γιάννη, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της, να παρέμβουν προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν. Άμεσα κινητοποιήθηκαν όλα τα συνεργεία της ΔΕΥΑΡ καταβάλλοντας προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης και της υδροδότησης των περιοχών που έγινε αναγκαστική διακοπή . Πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Ιωάννη καθώς και  οι οδοί Κένεντυ και Κων. Παλαιολόγου όπως  και όλες οι κάθετοι οδοί τους.

Οι ζημιές που υπέστη ο κεντρικός αγωγός ήταν μεγάλη κλίμακας, που αν δεν αντιμετωπιζόταν άμεσα από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΡ , θα προκαλούταν σοβαρά προβλήματα στην ύδρευση της πόλης Ροδίων και του τουριστικού  λιμένα της.

Από την πρώτη στιγμή ο κ. Τσίκκης ενημέρωσε τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών, για την σοβαρή ζημιά που υπέστη ο κεντρικός αγωγός της ΔΕΥΑΡ. Παράλληλα για την εξυπηρέτηση του  καταναλωτικού κοινού, καταβλήθηκε προσπάθεια και  δόθηκε νερό από παράλληλους αγωγούς της επιχείρησης.

Όμως χθες το πρωί μια νέα ζημιά προκλήθηκε και στον αγωγό της ΔΕΥΑΡ που βρίσκεται στο πάρκο Βύρωνος την αποκατάσταση της οποίας  παρενέβησαν άμεσα τα συνεργεία της.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρος της κ. Δημήτρης Καρατζιάς επισκέφτηκε σήμερα το πρωί, όλα τα συνεργεία της  επιχείρησης και επίβλεψε τις εκτεταμένες εργασίες που γίνονται για την αποκατάσταση των ζημιών.

 Στις προτεραιότητες της διοίκησης της ΔΕΥΑΡ ,από την πρώτη στιγμή που σημειώθηκαν οι προαναφερόμενες βλάβες στον κεντρικό αγωγό του Αγίου Ιωάννου και στον αγωγό που διέρχεται από το πάρκο Βύρωνος ήταν να συνεχιστεί η απρόσκοπτη υδροδότηση της πόλης Ροδίων και του τουριστικού λιμένα της, προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρήση του νερού από τους καταναλωτές και τα κρουαζιερόπλοια, ώστε να αποφευχθεί η δυσφήμιση του νησιού.

«Όλα τα συνεργεία της ΔΕΥΑΡ  σε πλήρη ανάπτυξη , από την πρώτη στιγμή έπιασαν δουλειά και εργάστηκαν ακατάπαυστα για την σταδιακή αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών, που προκλήθηκαν σε αγωγούς της επιχείρησης. Θέλω να ευχαριστώ όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΡ, που υπερέβαλαν εαυτόν,  τις τελευταίες δύο ημέρες , προκειμένου οι καταναλωτές της πόλης Ροδίων να μην αναγκαστούν να πουν το νερό- νεράκι. Η ΔΕΥΑΡ είναι μια επιχείρηση που στηρίζει την βιώσιμη και εύρυθμη λειτουργία της στους καταναλωτές της  και επομένως έχει την υποχρέωση να είναι συνεπής απέναντι τους» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης.

Αποκαταστάθηκε η βλάβη και στη Λίνδο

 

 Όμως οι αλλεπάλληλες βλάβες στα δίκτυα και στους αγωγούς της ΔΕΥΑΡ ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή στην ευρύτερη περιοχή της Λίνδου με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς νερό όπως και ο οικισμός των Πεύκων. Η διακοπή της υδροδότησης στην εν λόγω περιοχή οφειλόταν στην βλάβη που προκλήθηκε στην κύρια αντλία που τροφοδοτεί με νερό την δεξαμενή των Πεύκων, σε συνδυασμό με την ολοένα και αυξημένη ζήτηση του, που υπήρξε λόγω της  έναρξης λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων της.

 

Η αποκατάσταση της ζημιάς ολοκληρώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΡ που άμεσα έφτασαν στην περιοχή της Λίνδου και έπιασαν δουλειά.

Όμως  για την επαναφορά της υδροδότησης  των εν λόγω περιοχών χρειάστηκαν επιπλέον ώρες εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης νερού   από τις ξενοδοχειακές μονάδες της.

 

Μάλιστα για την  καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών της περιοχής ο κ. Τσίκκης βρισκόταν σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Λινδίων κ. Γιώργο Ελεθευρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.