Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικής κλινικής της Ρόδου, νοσηλευόταν εδώ και 13 ημέρες, 52χρονη κάτοικος Ρόδου, παντρεμένη με παιδί, η οποία κατάφερε, ύστερα από αξιέπαινες προσπάθειες του θεράποντα ιατρού, να κρατηθεί στη ζωή! Η 52χρονη γυναίκα, παρουσίαζε συμπτώματα γρίπης, τα οποία της προκάλεσαν οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Παρόλα αυτά, η ασθενής σώθηκε (!)

Κατά τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ της Black Monday.gr, 52χρονη γυναίκα, εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικής κλινικής της Ρόδου πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Η ασθενής, παρουσίαζε συμπτώματα γρίπης, τα οποία της προκαλούσαν οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Ο θεράπων ιατρός, ενήργησε άμεσα, αντιλαμβανόμενος ότι επρόκειτο για ιό της γρίπης Η1Ν1, ενώ σχετική επιβεβαίωση δόθηκε και από τον σχετικό δειγματοληπτικό έλεγχο που ελήφθη και εστάλη προς εξακρίβωση στο ΠΑΣΤΕΡ.

Η σύζυγος και μητέρα, παρέμεινε στην εντατική για περίπου δύο εβδομάδες (13 ημέρες), ενώ αντιμετώπιζε και σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, τα οποία δυσχέραιναν ακόμη περισσότερο την αντιμετώπιση του περιστατικού. Η ίδια δε, δεν είχε εμβολιαστεί. Παρόλα αυτά, σήμερα η 52χρονη γυναίκα χαίρει άκρας υγείας και έχει λάβει ήδη εξιτήριο (!)

Σε κάθε περίπτωση, καθίσταται σαφές,  πως, ο έγκαιρος αντιγριπικός εμβολιασμός, ιδιαιτέρως σε ομάδες υψηλού κινδύνου, είναι αναγκαίος και σώζει ζωές.

Η1Ν1

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.