Αθώος κρίθηκε σήμερα το μεσημέρι από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», ο οποίος  κατηγορείτο για τη διάπραξη των αδικημάτων της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Ο κατηγορούμενος ιατρός, φερόταν να είχε καταμηνύσει ψευδώς άλλον ιατρό, με σκοπό να προκαλέσει την καταδίωξή του, για την πλήρωση θέσεως Διευθυντή σε Τμήμα του Νοσοκομείου Ρόδου. Σύμφωνα όμως, με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, αποδείχθηκε ότι όσα είχε καταθέσει σε βάρος του συναδέλφου του, δεν ήταν ψευδή και ότι δεν υπήρξε από την πλευρά του δόλος, αναφορικά με τα όσα είχε υποστηρίξει.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΡΟΔΟΥΣυγκεκριμένα, είχε καταθέσει έγκληση σε βάρος του εγκαλούντος, στην οποία αναφέρονταν –  μεταξύ άλλων – τα κάτωθι:

«Με προκήρυξη του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, είχε προκηρυχθεί η πλήρωση μίας θέσης Διευθυντή (…), για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του (…) Τμήματος του Νοσοκομείου Ρόδου. Για την πλήρωση της θέσης είχαν υποβάλλει αίτηση τρεις ιατροί.

Από το έγγραφο του Συμβουλίου Επιλογής και Αξιολόγησης Διευθυντών Ιατρών (…) του Ε.Σ.Υ. και (…), είχε πληροφορηθεί ότι κατέχει τη δεύτερη θέση κατά σειρά στο σχετικό πίνακα βαθμολογίας και αξιολόγησης, ενώ την πρώτη θέση την είχε καταλάβει ο εγκαλούμενος.

Προκειμένου να ασκήσει έφεση ζήτησε και έλαβε σχετικά αντίγραφα των εγγράφων που είχε καταθέσει ο ιατρός. Από τη μελέτη αυτών, είχε προκύψει ότι είχε υποπέσει σε αξιόποινες πράξεις και συγκεκριμένα υποστηριζόταν ότι είχε πετύχει με εξαπάτηση να του υπογράψουν ότι είχε οργανώσει και λειτουργήσει για πρώτη φορά ως υπεύθυνος τη μονάδα (…), καταθέτοντας και άλλα έγγραφα που είχαν γι’ αυτό ευνοϊκές συνέπειες.

Ο ιατρός φέρεται ακόμη να υποστήριξε τη δημοσίευση εργασίας σε επιστημονικό περιοδικό που δεν ήταν δική του».

Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος Μιχάλης Τεχνίτης.

Πηγή: Black Monday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.