ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΚ: Υγεία μόνο το ΣΚ σε Γεννάδι και 9 νησιά της Δωδεκανήσου

Έγγραφο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, με ημερομηνία 16/06/2015 και αρ. πρωτ. 22621/90, αφορά στην κατανομή εφημεριών ιατρικού προσωπικού του πρωτοβάθμιου εθνικού δικτύου υγείας, και προβλέπει να εκτελούνται εφημερίες μόνο τα Σαββατοκύριακα σε Γεννάδι Ρόδου, Σύμη, Τήλο, Χάλκη, Μεγίστη, Κάσο, Νίσυρο, Αστυπάλαια, Λειψούς και Αγαθονήσι.

Η παρέμβαση του πολιτευτή Στέφανου Δράκου:

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣΣε έγγραφο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, με ημερομηνία 16/06/2015 και αρ. πρωτ. 22621/90, που αφορά στην κατανομή εφημεριών ιατρικού προσωπικού του πρωτοβάθμιου εθνικού δικτύου υγείας, περιγράφεται η μείωση του πλαισίου εφημέρευσης στα κέντρα υγείας και στα περιφερειακά ιατρεία της Δωδεκανήσου. Η συγκεκριμένη απόφαση, προβλέπει, όπως είναι ήδη γνωστό, την πραγματοποίηση εφημεριών σε αρκετές περιπτώσεις, μόνο τα Σαββατοκύριακα(!).

Η απόφαση, που ανακοινώθηκε (όπως περιγράφεται) λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό έτους 2015, είναι μειωμένος σε σχέση με τις δεδουλευμένες εφημερίες του έτους 2014. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να εκτελούνται εφημερίες μόνο τα Σαββατοκύριακα σε Γεννάδι Ρόδου, Σύμη, Τήλο, Χάλκη, Μεγίστη, Κάσο, Νίσυρο, Αστυπάλαια, Λειψούς και Αγαθονήσι.

Η υγεία των νησιωτών δεν μπορεί και δεν έχει … ωράριο! Η απόφαση που εκδόθηκε και υλοποιείται είναι καταδικαστέα και σε κάθε περίπτωση θα σταθούμε στο πλευρό του συνόλου των πολιτών, αιρετών και μη, σε οποιοδήποτε πολιτικό χώρο και εάν ανήκουν, προκειμένου να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών της Δωδεκανήσου, καθώς και το αναφθαίρετο δικαίωμά τους στην υγεία.

Στεκόμαστε στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα και των Προέδρων των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Νότιας Ρόδου και στηρίζουμε το δίκαιο και λογικό αίτημά τους, που αφορά σε εικοσιτετράωρη λειτουργία του ιατρείου.

Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Η αντίδραση για το Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου

Η Επιτροπή Aγώνα και οι Πρόεδροι των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Νότιας Ρόδου, διαμαρτύρονται για την απόφαση της Διοίκησης 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου με αριθ. πρωτ. 22621/90/16-6-2015, σύμφωνα με την οποία το Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου θα εφημερεύει μόνο τα Σαββατοκύριακα. Το αίτημά τους, είναι το Ιατρείο να λειτουργεί εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο και στην περίπτωση που δεν εισακουστούν θα προβούν σε κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση καλούν τους Βουλευτές Δωδεκανήσου, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμαρχο Ρόδου, να σταθούν στο μεγάλο πρόβλημα της Νότιας Ρόδου που λέγεται υγεία και να βοηθήσουν για την επίλυσή του.

Η Επιτροπή Αγώνα Νότιας Ρόδου

Οι Πρόεδροι Τ.Δ.Κ Νότιας Ρόδου

Ασκληπιειού: Παπαβασιλείου Μαρία

Απολακκιάς: Διαμαντής Ευστάθιος

Αρνίθας: Μανουσάκης Γεώργιος

Βατίου: Καλαποδάκης Βασίλειος

Γενναδίου: Μανωλάκης Γεώργιος

Ιστρίου: Βουκκής Βασίλειος

Κατταβιάς: Ζαννετάκης Νικόλαος

Λαχανιάς: Μιχαήλ Βασίλειος

Μεσαναγρού: Λάμπρου Χαράλαμπος

Προφύλιας Χατζησάββας Σταμάτιος.

*Επισυνάπτεται η απόφαση

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.