Νέα δικαίωση δανειολήπτη σε Ελβετικό φράγκο!

Νέα απόφαση – σταθμό, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων), δικαιώνοντας δανειολήπτη σε Ελβετικό φράγκο. Το Δικαστήριο, δια της αποφάσεώς του, διατάσσει την τράπεζα να αποδέχεται τη μηνιαία δόση των δανειοληπτών σε ισοτιμία ίση με αυτή που ίσχυε κατά την υλοποίησή της.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων), εξέτασε αίτηση που κατατέθηκε από ζευγάρι κατοίκων στ’ Αφάντου , και αφορούσε σε δάνειο που είχαν λάβει σε Ελβετικό φράγκο. Κατά τα όσα περιγράφονται σαφώς στην απόφαση που εκδόθηκε, η τράπεζα διατάσσεται μέχρι και την έκδοση της οριστικής αποφάσεως επί της αγωγής, να δέχεται την καταβολή από τους δανειολήπτες των μηνιαίων δόσεων με συναλλαγματική ισοτιμία ελβετικού φράγκου με ευρώ, όπως αυτή καθορίστηκε κατά την υλοποίηση της, στις (…), της μετατροπής και της εκταμίευσης αντίστοιχα του ποσού του δανείου και προσδιορίζεται σε 1,6114 φράγκα ανά ένα ευρώ.

Η απόφαση δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2015 και την υπόθεση χειρίστηκε η δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Κατερίνα Βολονάκη.

ΠΗΓΗ: Black Monday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.