Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο FORUM AEGEAN CUISINE που πραγματοποιήθηκε 12-13 Ιουνίου 2015 στο ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΙΝΙΟΥ στο πλαίσιο της προώθησης της Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας. Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν προϊόντα μοναδικά, με ταυτότητα, που συνδέονται με τα πολιτισμικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Δωδεκανήσου, του τόπου που τα παράγει.

Forum aigian kouzina_0052H  Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων πάντα αρωγός αλλά  συνοδοιπόρος και πολύτιμος συνεργάτης στο πρόγραμμα της Αγαιοπελαγίτικης κουζίνας για άλλη μία φορά  έκλεψε τις εντυπώσεις καθώς τα μέλη της, διακεκριμένοι Δωδεκανήσιοι chef, ετοίμασαν πιάτα γαστρονομικού πλούτου της περιοχής που τείνουν να εξαφανισθούν σε συνεργασία με το διεθνές κίνημα Slow Food, το οποίο και σήμανε την ίδρυση του τοπικού Συμποσίου Ρόδου.

Forum aigian kouzina_0051

Ευχαριστούμε θερμά τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν και εξέθεσαν στο κοινό τα προϊόντα τους.

ΑΓΡΙΟΥ ΑΕ, «ΧΙΩΝ – HION»

ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., «ΡΟΔΙΤΙΚΗ ΛΑΔΟΠΙTΤΑ- RODITIKI LADOPITTA»

ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ, «ΒΑΠ – VAP»

Β. ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑΣ ΑΕ, «ΑΙΓΑΙΟΝ – ΑIGAION»

ΓΕΩΡΓΟΥΔΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, “TSIMAS DELICATESSEN”

ΔΙΑΚΟΥΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡ. – ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΙΤ. Ο.Ε., «ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ – PIE PANTOU»

EMERY AE, «ΟΙΝΟΘΗΚΗ EMERY»

ΘΥΡΙΑΚΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ, «ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΙ “TA DIMYLIA” – MILL “DIMILIA”»

KOYNAKIS WINES, “KOUNAKIS WINES”

ΛΟΓΓΟΣ ΜΙΧ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Αφαντενό Παραδοσιακό Μελεκούνι «ΜΙΧΑΛΗΣ»

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΕΒΕ, «ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ»

ΜΠΟΥΧΛΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, «ΝΑΤΟΥΡΑ ΝΙΣΥΡΙΑΝΑ – NATURA NISYRIANA»

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ, «ΤΑ ΧΕΙΡΟΜΥΛΙΑ – ΤΑ XEIROMYLIA»

ΠΕΜΠΕ Χ. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ, «ΑΓΝΟΓΑΛ – AGNOGAL»

ΠΙΣΣΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε., «ΦΙΛΕΜΑ ΡΟΔΙΩΝ-FILEMA RODION»

ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ Α.Ε.,«ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ–TRIANTAFYLLOPOULOS VINEYARDS»

ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΪΡ Α.Ε. ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ CAIR S.A.,  “ΚΑΪΡ Α.Ε. –C.A.I.R. S.A.”

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ Α. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ – Wine Factory Anastasia A. Triantafillou

Επίσης ευχαριστούμε θερμά όσους με πολλή αγάπη στήριξαν την έκθεση :

 Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, το Καφεκοπτείο «ΚΑΜΠΕΡΗΣ» που προσέφερε ελληνικό καφέ στη χόβολη σε όλους τους επισκέπτες, το φυτώριο «ΒΑΣΙΛΟΓΙΩΡΓΗ» που στόλισε με ελληνικά φυτά την είσοδο της έκθεσης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φανών, τα Φυτώρια Καραβόλια, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Έμπωνας «Αττάβυρος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινού.

Σκοπός του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και της Δωδεκανησιακής Εταιρείας Ανάπτυξης και Προόδου (ΔΕΤΑΠ) είναι η υλοποίηση δράσεων για την καλύτερη προβολή και προώθηση των προϊόντων του Νομού μας σε ελληνικό και τουριστικό κοινό και η ανάδειξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Υποέργου 9 «Ανάδειξη της γαστρονομίας και της Αιγαιακής κουζίνας στα Δωδεκάνησα», της πράξης με τίτλο «Προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» –  Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου – με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.