Υπό βροχή διαδηλώνουν και σήμερα οι σπουδαστές της ΑΣΤΕ Ρόδου, ενάντια στην απρόκλητη – όπως τη χαρακτηρίζουν – προσπάθεια υποβάθμισης των δημοσίων τουριστικών σχολών.

ΑΣΤΕ ΡΟΔΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 2016Ο Σύλλογος Σπουδαστών Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου (ΑΣΤΕ Ρόδου), διεκδικεί όσα θεωρεί αυτονόητα για τη λειτουργία της Σχολής, ως δικαιώματα των σπουδαστών. Παράλληλα, εκφράζει και την αλληλεγγύη του σε όλους τους απεργούς, που διαδηλώνουν κατά του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου της συγκυβέρνησης.

Ο Σύλλογος Σπουδαστών Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου, διεκδικεί σίτιση και στέγαση για όλους τους σπουδαστές, άμεση παροχή συγγραμμάτων, άμεση πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, άμεση λειτουργία όλων των εργαστηρίων, άμεση έκδοση φοιτητικού πάσου, καλύτερες συνθήκες πρακτικής άσκησης και πλήρη κάλυψη των αναγκών καθαρισμού της Σχολής.

Διαβάστε αναλυτικά το υπόμνημα των Σπουδαστών:

ΑΣΤΕ ΡΟΔΟΥ ΥΠΟΜΝΗΜΑ 2016

Θέμα: Συμπαράσταση στην διαμαρτυρία του Συλλόγου Σπουδαστών ΑΣΤΕΡ.

Με απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ του Συλλόγου μας, συμπαραστεκόμαστε στη διαμαρτυρία του Συλλόγου Σπουδαστών ΑΣΤΕΡ.
Χαιρετίζουμε την πράξη του Συλλόγου Σπουδαστών ΑΣΤΕΡ και πιστεύουμε στην εξέλιξη της, που θα συμβάλει στην αναβάθμιση και ανωτατοποίηση των ΑΣΤΕ, την ουσιαστική και παραγωγική για την Ελληνική Κοινωνία, Τριτοβάθμια Τουριστική Εκπαίδευση σε διεθνή εκπαιδευτικά πρότυπα.
Με την ευκαιρία σας ενημερώνουμε πως περιμένουμε απάντηση στην πρόσκληση μας για συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, και Τουρισμού κύριο Σταθάκη Γεώργιο και την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κυρία Κουντουρά Έλενα με σκοπό να τους ενημερώσουμε για την τρέχουσα κατάσταση στις ΑΣΤΕ και να θέσουμε υπ’ όψη τους τα σοβαρά προβλήματα, τα οποία απασχολούν το σύνολο του διδακτικού προσωπικού των Σχολών μας.
Αναλυτικότερα, θα θέλαμε να ενημερώσουμε σχετικά με:
1. Το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις Σχολές μας και να συζητήσουμε πιθανές αλλαγές-διαφοροποιήσεις σε αυτό, προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της διοικητικής πρακτικής των Σχολών.
2. Την ανάγκη στελέχωσης του συνόλου των βαθμίδων Καθηγητών και στις δυο Σχολές.
3. Την ανάγκη επανασχεδιασμού των Σχολών στα πλαίσια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την ένταξή τους στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων.
Η ενημέρωση αυτή δεν διαγράφει τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που υπάρχουν στις ΑΣΤΕ όπως π.χ.:
1. Την έλλειψη για τρίτη συνεχή χρονιά εκπαιδευτικών βιβλίων.
2. Την αδυναμία συμμετοχής των αποφοίτων σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών.
3. Την απενεργοποίηση λειτουργίας της πλειοψηφίας των εργαστηρίων του προγράμματος σπουδών της ΑΣΤΕΡ.
4. Το κλείσιμο των φοιτητικών εστιών.
5. Την απουσία δελτίου φοιτητικού εισιτηρίου.
6. Τις ελλείψεις σε βασικές κτιριακές λειτουργίες(επισκευές, διακεκομμένη για μεγάλα χρονικά διαστήματα καθαριότητα, προβληματική θέρμανση κλπ.)
7. Τη διαφοροποίηση των αμοιβών του Ε.Π. από τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
8. Τον αποκλεισμό του ΕΠ από τη συμμετοχή στη διαμόρφωση νέου προγράμματος σπουδών.
9. Την έλλειψη Επιστημονικού Συμβουλίου.
Ο Σύλλογος μας έχει τοποθετηθεί και έχει προτείνει λύσεις για όλα τα θέματα που αναφέραμε. Παρόλα αυτά οι προτάσεις μας αγνοούνται, για λόγους που σίγουρα δεν εξυπηρετούν την ωφέλεια των Σχολών.
Τα θέματα που θίγουμε αποτελούν ένα μέρος των προβλημάτων που υπάρχουν στις ΑΣΤΕ.
Απουσιάζει η βούληση για να ξεφύγουμε από μια κατάσταση η οποία επιδεινώνεται κάθε χρόνο από την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, και την πρόφαση των υπευθύνων ότι δεν πληρούν οι ΑΣΤΕ προϋποθέσεις που έχουν τα ΤΕΙ. Παρά τις κατά καιρόν εξαγγελίες και υποσχέσεις οι αρμόδιοι κωφεύουν στις εκκλήσεις μας και όλες οι προτάσεις μας μένουν κλεισμένες σε κάποια συρτάρια.
Παρά τις υπάρχουσες αντιξοότητες, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την αναβάθμιση των ΑΣΤΕ και ελπίζουμε πως θα βρίσκουμε πάντα υποστηριχτές στο έργο μας, που βρίσκεται εξάλλου σε απόλυτη εναρμόνιση με την ανάγκη της χώρας μας για υψηλού επιπέδου και σύγχρονα προγράμματα σπουδών στην τουριστική εκπαίδευση.

Για το ΔΣ του Συλλόγου
Κασέρης Εμμανουήλ
Καθηγητής Τεχνικών Μαθημάτων
ΑΣΤΕ Ρόδου

ΑΣΤΕ ΡΟΔΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 2016

ΑΣΤΕ ΡΟΔΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 1 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.