Το μεγαλύτερο βάρος εξακολουθεί να σηκώνει η Μυτιλήνη όπου παραμένουν 5.143 πρόσφυγες και μετανάστες

Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση για αλλη μια ημέρα στα νησιά με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες να ξεπερνούν τους 9.000 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώνει το συντονιστικό της κυβέρνησης για το προσφυγικό.

Το μεγαλύτερο βάρος εξακολουθεί να σηκώνει η Μυτιλήνη όπου παραμένουν 5.143 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ η κυβέρνηση υπολογίζει σε 3.500 τις θέσεις χωρητικότητας σε Μόρια, Καρά Τεπέ και λοιπές δομές.

Αυτό που, ωστόσο, προκαλεί εντύπωση είναι ότι στα στοιχεία καταγράφεται ένας αριθμός περιπου 1.500 πρόσφύγων και μεταναστών που έφυγαν από την Ειδομένη το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα την Καθαρή Δευτέρα ο συνολικός αριθμός τους ήταν 12.000 ενώ μια ημέρα μετά, την Τρίτη, ο αριθμός αυτός ήταν 10.500.

Συνολικά σε όλη την επικράτεια κατά το συντονιστικό της κυβέρνησης βρίσκονταν το πρωί της Τρίτης 43.719 άτομα ενώ ένα 24ωρο νωρίτερα ο αριθμός τους ήταν 44.532.

Περισσότερα εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.