Την Παρασκευή 26 Ιουνίου

Στο Ανακαινισμένο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

«ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ»

Με έργα για σολο πιανο

Για τέσσερα χέρια

Και έργα μουσικής δωματίου

 

     Η Συναυλία εντάσεται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος με τίτλο  «Η Ρώσικη Σχολή Πιάνου», που πραγματοποιήθηκε κατα τη διάρκεια της χρονιάς που μας πέρασε και αναφέρεται στη σημασία της Ρωσικής Σχολής στη διαμόρφωση της τέχνης του πιάνου και κατ’ επέκταση του σολίστα του πιάνου.

     ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥΗ ηγεμονική θέση που κατέχουν οι ρώσοι πιανίστες εδώ και 100χρόνια δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, αλλά το αποτέλεσμα μίας  σοβαρής εκπαίδευσης που διακρίνεται γιά την επιστημονική και επαγγελματική της προσέγγιση. Το κοινό γνώρισμα των περισσοτέρων βιρτουόζων πιανιστών, είναι η Ρωσική Σχολή παιξίματος».

     Κατα τη διάρκεια του Προγράμματος οι μαθητές του Σχολείου είχαν την ευκαιρία να έρθουν και  γνωρίσουν τις μεθόδους,  τις τεχνικές, αλλα κυρίως όλα όσα κυριαρχούν στη φιλοσοφία  της Ρώσικης Σχολής.

     Για μια ακόμη φορά το φιλόμουσο κοινό της Ρόδου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια σπουδαία συναυλία, η οποία αποτελεί  την επιβράβευση των προσπαθειών και υψηλών  καλλιτεχνικών επιδόσεών των μαθητών, γεγονός που αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται σε κάθε καλλιτεχνική τους εμφάνιση.

     Υπεύθυνοι του Προγράμματος είναι οι Καθηγητές Πιάνου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, Αντιγόνη Ζάχαρη, Πέτρος Τσιμπερόπουλος και Κων/να Καβουριάδου, οι οποίοι έχουν και την καλ/ική επιμέλεια.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Ράδιο Λυχνάρι.

Χορηγός Προβολής είναι του Τυπογραφείο του Νίκου Χατζηκαλημέρη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.