Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ Γιάννης Πάππου, ο πρόεδρος της ΕΞΡ Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου Νίκος Μπόνης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Νίκος Τσούλλος.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε με αφορμή τη δέσμευση των 89 ΑΦΜ ξενοδοχειακών εταιριών και όχι μόνο, την περασμένη Πέμπτη, από το δήμο της Ρόδου, που έχει προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στις επιχειρήσεις και την αγορά.

Τα βασικότερα σημεία της τοποθέτησης του κ. Αντώνη Καμπουράκη:

«Ακραίες συμπεριφορές οδηγούν σε ακραίες αντιδράσεις. Πρόκειται για μία κίνηση που προδίδει εκδίκηση, παρά συνεισφορά σε λύση.

Ο οφειλέτης έχει ευθύνη, αλλά και αυτός που επιτρέπει στον οφειλέτη να χρωστάει πάνω από 500.000 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ο δήμος παρουσίασε, για οφειλές άνω των 10 ετών, φέρει και αυτός ευθύνη.

Πάντα η ΕΞΡ ήταν υπέρ του ΔΗΦΟΔΩ, εάν αποτελεί μία διαφορά προς το καλύτερο για την τοπική κοινωνία, αλλά δεν εξέπεμψε  αυτό το μήνυμα. Τα λάθη της Τ.Α. οδήγησαν στην κατάργησή του.

Μέσα στη λίστα των δεσμεύσεων περιλαμβάνονται και ξενοδόχοι που έχουν πρωτόδικα κερδίσει δικαστήρια υποθέσεών τους.

Παρακαλώ τον κ. δήμαρχο, του οποίου η θητεία ξεκίνα με τους καλύτερους οιωνούς, τον εκλιπαρώ (εάν θέλετε) να τα μαζέψει. Δεν θέλω να πιστεύω ότι το δίλημμα είναι ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς.

Δήλωση Αντώνη Καμπουράκη για την κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών

επιχειρήσεων από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης ερωτώμενος σχετικά με την πρόσφατη κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών επιχειρήσεων εκ μέρους του Δήμου Ρόδου, αλλά και τις νεώτερες σχετικές δηλώσεις του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Ιωάννη Περδίκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Στις εξαιρετικά δύσκολες ώρες που διανύει ο τόπος μας, λόγω της παράτασης πολιτικής αβεβαιότητας και των εφιαλτικών σχεδιασμών για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μας και στον τουρισμό, είναι απολύτως αναγκαίο να πρυτανεύει αδιαλείπτως η λογική. Στον τόπο που γέννησε το «μέτρον άριστον», στη Ρόδο μας, δεν έχει θέση το μοντέλο του «κάνω ό,τι μου καπνίσει», αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες στην τοπική εργασία, στην οικονομία και στην εμπορική δραστηριότητα. Όπως δεν έχουν θέση και απολυτότητες, ρεβανσισμοί και λογικές κοινωνικού αυτοματισμού που μας διχάζουν, αντί να μας ενώνουν για να αντιμετωπίσουμε τον Αρμαγεδδώνα που έρχεται.

 

Ως Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου αντιλαμβανόμαστε πλήρως τα οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ροδίων. Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι ο τόπος μας χρειάζεται ζωντανή και ισχυρή αυτοδιοίκηση και συνεισφέρουμε εμπράκτως και ανελλιπώς στην κατεύθυνση αυτή.

 

Η αυτοδιοίκηση όμως δεν μπορεί να υπάρχει για τον εαυτό της. Ούτε και εμείς είμαστε διατεθειμένοι να μετατραπούμε για άλλη μια φορά σε εξιλαστήρια θύματα. Ακραίες ενέργειες θα μας βρουν απόλυτα απέναντι. Αυτό ήταν το κρυστάλλινο της χθεσινής κοινής Συνέντευξης Τύπου στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΔ κ. Γιάννη Πάππου, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Νίκο Μπόνη και τον Πρόεδρο των Εμποροβιοτεχνών κ. Νίκο Τσούλλο. Καλά θα κάνουν να το αντιληφθούν καθαρά αυτό, όσοι προσφέρουν κακές υπηρεσίες με τις εισηγήσεις και τις πράξεις τους στο νέο Δήμαρχο.

 

Είναι πράγματι άδικο για τον Δήμο Ρόδου και το νέο Δήμαρχο να φορτώνεται με ένα κακό παρελθόν και με αμαρτίες δεκαετιών. Αυτό που μετράει σήμερα όμως δεν είναι το παρελθόν, αλλά μόνον το μέλλον.

 

Έχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Φώτη Χατζηδιάκο, ο οποίος οφείλει να βρει άμεσα σοφή λύση στο σημερινό τεράστιο πρόβλημα, που δημιούργησε η ασύλληπτη και χωρίς «μέτρο» ενέργεια της κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών. Η πλήρης νομική άγνοια και οι παιδαριώδεις αντιλήψεις για την τραπεζική φερεγγυότητα του οφειλέτη, κάποιων εκ των συνεργατών του, έχουν φέρει τα πράγματα στο σημείο ογδόντα εννέα (89) επιχειρήσεις να έχουν ήδη καταδικαστεί σε «βίαιο θάνατο», ενώ άλλες πεντακόσιες (500) να βρίσκονται υπό την απειλή της «θανατικής ποινής», και να σύρονται με στόχο δήθεν να παραδειγματίσουν όλους τους υπόλοιπους.

 

Αναμένουμε, συνεπώς, από τον κ. Δήμαρχο να αποδεσμεύσει άμεσα τους τραπεζικούς λογαριασμούς όσων προβούν σε ρύθμιση εκατό (100) δόσεων, όπως προβλέπεται έως τις 26 Ιουνίου και να αναζητήσει λογικές λύσεις, για όσα ποσά πραγματικά οφείλονται στο Δήμο, μέσα σε πνεύμα διαλόγου και συνεργασίας, παραμερίζοντας αιφνιδιασμούς και στενόμυαλες λογικές αυταρχικής επιβολής, που κακώς κάποιοι του εισηγήθηκαν.»

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.