Τοποθετήθηκε κοντέινερ της ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα»

μέσα στο αρχαιολογικό χώρο του ιστορικού κέντρου της Κω 

Ρεπορτάζ: Σάντυ Λαδικού – Aigaio TV / radioproto

Στον αρχαιολογικό χώρο πίσω από την αστυνομία της Κω έχει τοποθετηθεί το τελευταίο διάστημα κοντέινερ από την ΜΚΟ Γιατροί χωρίς Σύνορα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για υπηρεσίες που σχετίζονται με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Όπως καταγγέλλει ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Χαματζόγλου, το συγκεκριμένο κοντέινερ είναι ένα έκτρωμα που δεν έχει καμία σχέση με αρχαιολογικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κυρίου Χαματζόγλου, δόθηκε ειδική άδεια από τον υπουργείο πολιτισμού να τοποθετηθεί το κοντέινερ εντός του πάρκου του Αγίου Ιωάννη του Ναυκλήρου που φιλοξενεί 3 εκκλησίες αρχαιολογικής σημασίας. Περιμετρικά του κτίσματος και σε ολόκληρο το πάρκο έχουν κατασκηνώσει μετανάστες και πρόσφυγες.

Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι το 2014 από την αρχαιολογική υπηρεσία δόθηκε στον Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κύριο Ναθαναήλ εντολή διακοπής εργασιών και συντήρησης των εκκλησιών του συγκεκριμένου πάρκου καθώς είχαν κριθεί αυθαίρετες. Μάλιστα η εντολή διακοπής βρίσκεται ακόμη κολλημένη στην πόρτα ενός ναού, δίπλα στο κοντέινερ της ανθρωπιστικής οργάνωσης. Να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι δεν δόθηκε άδεια από την αρχαιολογική υπηρεσία στον Δήμο Κω να καθαρίσει και να απολυμάνει το αρχαιολογικό πάρκο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.