Περαιτέρω διευκολύνσεις για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος, αφού επιχειρήσεις και πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στο σύνολο των ρυθμισμένων οφειλών τους, ζήτησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο στη ΔΕΗ Α.Ε. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια σχετικής ενημέρωσης που διεξήχθη στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, διερωτώμενος μάλιστα εάν είναι τυχαία η εκστρατεία διακοπής συνδέσεων στην έναρξη της σεζόν.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζήτησε επιπλέον από τον Πρόεδρο της ΔΕΗ ελάφρυνση στο κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για τους κατοίκους των μικρών νησιών,

Απαντώντας στον Ηλία Καματερό ο κ. Παναγιωτάκης αποκάλυψε ότι το 60% των επαγγελματιών της Ρόδου, σε αντίθεση με φτωχότερες περιοχές της χώρας, δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις οφειλές τους στη ΔΕΗ ενώ υπάρχουν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που οφείλουν μέχρι και 450.000 ευρώ.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ έκανε λόγο για συνήθεια και μεθόδευση πολλών επιχειρηματιών να προχωρούν σε διακανονισμό οφειλών τους τον Απρίλιο για το άνοιγμα των επιχειρήσεών τους, στη συνέχεια να μη τηρούν τις υποχρεώσεις τους υπό την πεποίθηση ότι η ΔΕΗ δε θα προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης στην τουριστική περίοδο και να διακανονίζουν εκ νέου τα χρέη τους τον επόμενο Απρίλιο, έχοντας συσσωρεύσει νέες οφειλές.

Αυτό δε θα συνεχιστεί διότι αποβαίνει σε βάρος του κοινωνικού έργου της ΔΕΗ, προειδοποίησε ο κ. Παναγιωτάκης και τόνισε ότι πρέπει να αντιστραφεί αυτό το κλίμα στους επιχειρηματίες διότι αν συνεχιστεί οδηγεί τη ΔΕΗ σε αδιέξοδο.

Στο ακόλουθο link βρίσκεται η ομιλία του κ. Καματερού:

https://www.youtube.com/watch?v=ou-80EiIzYQ

και η τοποθέτηση του κ. Παναγιωτάκη (στο 5.03 αναφέρεται στη Δωδεκάνησο)

https://www.youtube.com/watch?t=326&v=Ezc8xHAcuC0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.