Στον ιστορικό και μαγευτικό χώρο του Ιπποτικού Ξενώνα της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, συνεχίστηκε σήμερα το απόγευμα, το Ευρωπαϊκό Θερινό Σχολείο ΙΤΝ-DCH, με θεματολογία σχετικά με την Ολοκληρωμένη Τεκμηρίωση των Ιστορικών Υλικών και Κατασκευών, από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνα Roko Zarnic, την Καθηγήτρια ΕΜΠ Τώνια Μοροπούλου, την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ca Foscari της Βενετίας Elisabetta Zendri, τον  Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου Mustafa Erdik, και το Συντονιστή της Έδρας UNESCO για «Επιστήμη των Υλικών» και μέλος της Συγκλήτου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, Καθηγητή Jean Pierre Massue.

Το Ευρωπαϊκό Θερινό Σχολείο ΙΤΝ-DCH, διοργανώνεται στη Ρόδο μεταξύ 1 και 7 Ιουνίου 2015, με θέμα την «Ολοκληρωμένη Τεκμηρίωση της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου». Το Θερινό Σχολείο διεξάγεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ITN-DCH “Initial Training Network for Digital Cultural Heritage”, με χρηματοδότηση από τη δράση Marie Sklodowska-Curie του 7ου ΠΠ της ΕΕ, και συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων δια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, το Περιφερειακό Τμήμα Δωδεκανήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και το ομόλογο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.