Με αφορμή την 68η  επέτειο της  Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και  Aναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικής Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ  κ. Βάιος Καλοπήτας  δήλωσε τα ακόλουθα:

«Τιμούμε και φέτος, την 68η  επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα. Η 7η Μαρτίου είναι συνυφασμένη με τους μεγάλους αγώνες που έγιναν για να ενταχθεί ο  νομός  στον εθνικό κορμό. Συμβολίζει την ομόνοια και την ενότητα, που είχαν οι άπαντες για την συνένωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα. Σήμερα που  η  πατρίδα μας  είναι αντιμέτωπη με μεγάλα και σημαντικά προβλήματα όπως το προσφυγικό, χρειάζεται επίσης ενότητα και ομόνοια. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση, αδυνατεί  να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το μεγάλο πρόβλημα. Χιλιάδες πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα, ενώ  οι  ηγέτες της ΕΕ  εγείρουν συνεχώς απαιτήσεις.

Παρόλα αυτά οι νησιώτες  επιβάλλεται  να  συνεχίσουν να δίνουν το παράδειγμα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Πρέπει όμως και  να διεκδικήσουν  από την κυβέρνηση  να πράξει τα δέοντα και να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Δεν θα πρέπει να λησμονούν οι έχοντες την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, ότι  τα Δωδεκάνησα είναι  από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς. Η τοπική οικονομία έχει δεχθεί ήδη  πλήγμα εξαιτίας, της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Οι συνέπειες από την επιδείνωση του μεταναστευτικού προβλήματος  θα είναι η χαριστική βολή».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.