Θέληση, όραμα, σχέδιο, δράσεις. Αυτές είναι οι λέξεις – κλειδιά, που διαμορφώνουν την πορεία της κα Γιώτας Τριγώνη, Γραμματέως Τουρισμού των ΑΝ.ΕΛ. Της γυναίκας, που συμπλήρωσε ήδη ένα (1) έτος απόλυτα επιτυχούς δράσης στα νέα της καθήκοντα. Μία επιτυχία, που απαιτεί σίγουρα ομαδικότητα, ευστροφία, αλλά και αποφασιστικότητα (!)

ΣΑΡΡΗ ΑΝΝΑ


Συνέντευξη στην Άννα Σαρρή

www.blackmonday.gr

anasanews@yahoo.gr


Η κα Γιώτα Τριγώνη, μιλώντας στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Δωδεκανήσου www.blackmonday.gr και στην εκδότρια και δημοσιογράφο Άννα Σαρρή, αποδεικνύει τις ορθές και αιτιολογημένες σκέψεις και δράσεις της, σε ότι αφορά στην ανάγκη στήριξης του Ελληνικού τουρισμού τριακόσιες εξήντα πέντε (365) μέρες το χρόνο, ενώ σημειώνει πως κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να είναι απροσπέλαστο.

Η Γραμματέας Τουρισμού, μπορεί επάξια και αιτιολογημένα, να χαρακτηριστεί η επιτυχημένη και εκλεπτυσμένη πλευρά του Ελληνικού τουρισμού (!), όχι όμως επειδή – κατά γενική ομολογία – είναι γοητευτική και σαγηνευτική, αλλά διότι διαθέτει λαμπρή και αναπτυσσόμενη επαγγελματική δράση σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πρόκειται για μία γυναίκα – πρέσβειρα ανθρωπιάς, ευαισθησίας, ευγένειας.

Με σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα, η κα Γιώτα Τριγώνη και η ομάδα της, δύναται να συνδράμει στην επίτευξη του στόχου, για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού και καθιέρωση ετήσιων αφίξεων.


Διαβάστε αναλυτικά την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

-Ετήσιος απολογισμός. Ας εκλάβουμε αυτή τη συνέντευξη, ως μία ευκαιρία, να προχωρήσουμε σε έναν ετήσιο απολογισμό, μιας και πλέον έχετε συμπληρώσει ένα (1) έτος ως Γραμματέας Τουρισμού των ΑΝ.ΕΛ. Πως κρίνετε αυτή σας την εμπειρία; Εκτιμάται πως τελικά η επιλογή σας, σας έδωσε και τις δυνατότητες που θέλατε, για να συνδράμετε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του Ελλαδικού τουρισμού;

Η Γραμματέας Τουρισμού των ΑΝ.ΕΛ. Γιώτα Τριγώνη, με τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδονα Κατραμάδο.

Η Γραμματέας Τουρισμού των ΑΝ.ΕΛ. Γιώτα Τριγώνη, με τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδονα Κατραμάδο.

«Τιμή και ευθύνη. Αυτές οι λέξεις περιγράφουν τα συναισθήματα για τη δυνατότητα που μου δόθηκε. Τιμή και ευθύνη, απέναντι στην ανάγκη υπηρέτησης της βαριάς βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό. Για μένα, πρόκειται για μία εμπειρία ζωής, προσφοράς, ευθύνης. Αυτή λοιπόν, την ευθύνη, οφείλω προσωπικά, αλλά και όλοι όσοι ενασχολούμαστε με τον τουρισμό, να την υπηρετήσουμε με σύνεση και σοβαρότητα. Μέσα από την αξιοποίηση αυτής της ευκαιρίας, προκύπτουν και οι δυνατότητες για προσφορά και δράση, σε ότι αφορά και στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας. Οι ευκαιρίες, προσφέρουν δυνατότητες. Άλλες φορές είναι μικρότερες, άλλες μεγαλύτερες, αλλά στο δικό μας χέρι είναι να τις αξιοποιήσουμε στον υπέρτατο βαθμό στο πλαίσιο βεβαίως των δυνατοτήτων που μας προσφέρονται. Πολλές φορές δεν μπορούμε να πράξουμε τα όσα θα επιδιώκαμε. Άλλες φορές, διότι ο ρόλος και οι θέσεις μας, δεν μας το επιτρέπουν και άλλες διότι θα μπορούσε να ήταν αδύνατο. Αυτό όμως που οφείλουμε να πράξουμε είναι να προσπαθούμε πάντοτε, για το καλύτερο δυνατό. Ορθή σκέψη, άμεση δράση, σκληρή δουλειά και έχουμε ακόμη πολλά να πούμε και κυρίως να πράξουμε».

-Στην προσπάθεια που διαχρονικά, αλλά και στοχευμένα καταβάλλετε το τελευταίο έτος, βρίσκετε αρωγό σας την πολιτεία, τους συναρμοδίους εμπλεκόμενους φορείς, υπηρεσίες, επαγγελματίες; Δηλαδή, αυτή η προσπάθεια, είναι μία εύκολη υπόθεση, ιδέες, σχέδιο, πράξεις ή συναντά παρ’ όλη την καλή διάθεση που μπορεί να έχει κάποιος, αγκυλώσεις, βραχυκυκλώματα…;

«Η αλήθεια είναι κα Σαρρή, πως ο αυξημένος φόρτος εργασίας, η γραφειοκρατία, αλλά και η ελλιπής στελέχωση, πιθανόν να δημιουργεί ορισμένες χρονικές καθυστερήσεις και αγκυλώσεις, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας εμποδίζει να προσπαθούμε και να επιμένουμε. Κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να είναι απροσπέλαστο, αλλά ακόμη και εάν είναι, τότε εκείνοι που πραγματικά έχουν τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες να το καταρρίψουν για την υπηρέτηση της αληθινού και του δικαίου, οφείλουν να το πράξουν. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση μία χώρα να μένει στάσιμη ή να οπισθοδρομεί, εξαιτίας αγκυλώσεων, καθυστερήσεων ή ακόμη και λαθεμένων επιλογών. Εμείς, προσπαθούμε όλοι μαζί, δεν λιποψυχούμε, δεν εγκαταλείπουμε. Πρόθεσή μας, είναι να συνεχίσουμε να παλεύουμε με σκληρή δουλειά και ουσιώδης πράξεις, για το καλό του τόπου μας. Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να εργαστούμε για να μην είναι ακατόρθωτο (!)».

-Ας ανοίξουμε το βιβλίο των μεγάλων στοιχημάτων για τον τουρισμό. Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Αυτό το στοίχημα είναι εφικτό; Είναι δυνατόν δηλαδή, η Ελλάδα, να αυξάνει τα τουριστικά της νούμερα σε αφίξεις και έσοδα τη θερινή περίοδο, αλλά να υλοποιήσει στοχευμένα και επιτυχημένα και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου;

ΤΡΙΓΩΝΗ«Όπως σας είχα πει και παλαιότερα, η Ελλάδα, διαθέτει εθνικό brand. Αυτό οφείλουμε να το υπηρετήσουμε, να το αναπτύξουμε. Έχουμε το εθνικό brand, το όνομα δηλαδή, ας φτιάξουμε λοιπόν, μία ενιαία εθνική τουριστική πολιτική, λαμβάνοντας υπόψιν τις κατά τόπους δυνατότητες και εναλλακτικές επιλογές. Εάν το πράξουμε αυτό, που ήδη θα πρέπει να ομολογήσουμε πως συντελούνται ορισμένα ουσιώδη βήματα, τότε θα έχουμε βρεθεί στην πηγή του στόχου μας και θα είμαστε σε θέση να πιούμε κρυστάλλινο νερό (!) Έχουν γίνει πολλές ενέργειες, δουλεύουμε όλοι σκληρά, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τον διασχίσουμε. Η Ελλάδα διαθέτει brand ανεκτίμητης αξίας. Ο Ελληνικός τουρισμός, μπορεί και έχει ανεξάντλητες και δυναμικά αναπτυσσόμενες προοπτικές. Απαιτείται όμως, όπως σημείωσε και η Υπουργός Τουρισμού, συγκροτημένο, εθνικό σχέδιο, με πολιτικές, επιχειρησιακές και επικοινωνιακές πρωτοβουλίες».

-Η Ελλάδα, αφού μπορεί, γιατί δεν το κάνει; Έχει όλες τις προδιαγραφές, τα εχέγγυα, έχει τα μυαλά, τους ανθρώπους, αλλά γιατί δεν «λειτουργεί»; Για παράδειγμα, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, μπορώ να σκεφθώ δεκάδες και να φανταστώ εκατοντάδες, γιατί όμως στην Ελλάδα που μπορεί, το όραμα, δε γίνεται πράξη;

«Η Ελλάδα μπορεί και πράττει. Εμείς, έχουμε ήδη καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο για ανάπτυξη και αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ενώ έχουμε κινήσει και τις διαδικασίες για επίτευξη τουλάχιστον σε πρώτη φάση, της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Στόχος μας είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, η ανάδειξη και προβολή νέων ελληνικών προορισμών, η προώθηση νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων, το άνοιγμα νέων δυναμικών αγορών του εξωτερικού, η προσέλκυση επενδύσεων με επίκεντρο την υψηλή ποιότητα και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών προς υπηρέτηση της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της Ελλάδας. Αυτόν δε το στόχο, έχουμε ήδη ξεκινήσει να τον υπηρετούμε, όπως άλλωστε έχει κάνει γνωστό και η Υπουργός Τουρισμού, με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα».

-Ο τουρισμός, πολυδιατυπωμένο, πολυειπωμένο, ίσως και γραφικό, αλλά είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας, είναι η βασικότερη ελπίδα μας, για βελτίωση των οικονομικών δεδομένων και συνθηκών. Εκτιμάται πως αυτή η ελπίδα, αξιοποιείται στο έπακρο ή μπορεί να δώσει ακόμη πολλά, πολλά περισσότερα;

«κα Σαρρή, φυσικά και η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να δώσει ακόμη πάρα πολλά, τόσα πολλά που ίσως, ανθρώπινος νους – στην παρούσα περίοδο – δεν μπορεί να τα συλλάβει. Οι δυνατότητες της Ελλάδας, είναι ανεξάντλητες, αστείρευτες. Αυτές τις δυνατότητες πρέπει να μελετήσουμε, να καταγράψουμε, να αξιοποιήσουμε. Κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τα ακριτικά Δωδεκάνησα μέχρι και τον Έβρο, δείχνει πως μπορεί και θέλει. Εμείς, είμαστε αυτοί, που πρέπει να δούμε τις ομορφιές της χώρας μας με γαλήνιο βλέμμα και να τις αξιοποιήσουμε προς όφελος των συνανθρώπων μας, των παιδιών μας».

-κα Τριγώνη, σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση, όχι για την Γραμματέα Τουρισμού των ΑΝ.ΕΛ., αλλά για τη γυναίκα, την επιτυχημένη επιχειρηματία, την αναγνωρισμένη επιστήμονα, την κομψή και γοητευτική γυναίκα. Όλο αυτό βγαίνει; Δηλαδή, μπορεί να συνδυαστεί δουλειά, πολιτική και ζωή; Γιατί ξέρετε, μέσα απ’ αυτή τη συνέντευξη, μπορούμε να περάσουμε και ένα μήνυμα στις γυναίκες, σε αυτές τις κυρίες που αγωνίζονται και αναρωτιούνται δουλειά, πολιτική και οικογένεια, πάνε μαζί; Γίνεται λοιπόν;

«κα Σαρρή, όλα γίνονται εάν το θες πραγματικά. Αυτό όμως, δε σημαίνει πως η επίτευξη των στόχων, δεν απαιτεί θυσίες, αυξημένη προσπάθεια, κόπο. Στη ζωή, πρέπει να γνωρίζεις πρώτα απ’ όλα, τι είναι αυτό που πραγματικά θες, αυτό που σε γεμίζει, σε συμπληρώνει, σε κάνει να νιώθεις πλήρης και ευτυχισμένος. Αφού καταφέρεις να συνειδητοποιήσεις αυτό – και πιστέψτε με δεν είναι εύκολο – τότε πρέπει σιγά – σιγά, με υπομονή και προσπάθεια, να παλέψεις για να το πετύχεις. Τίποτε δε χαρίζεται σε κανέναν, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι και αδύνατο. Αυτό λοιπόν που θέλω να τονίσω είναι πως όταν θες, μπορείς.

Σας ευχαριστώ θερμά».


Πηγή: www.blackmonday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.