Πάνε κι έρχονται τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς λυμάτων από τις τουριστικές περιοχές του νησιού, καθώς έχει αρχίσει ήδη η κίνηση των πρώτων επισκεπτών και φυσικά έχει ξεκινήσει ο “πονοκέφαλος” των επιχειρηματιών , αφού στα τόσα έξοδα θα πρέπει να υπολογίζουν και το άδειασμα των βόθρων τους.

Μια κατάσταση τραγελαφική,  εν έτει 2015 να πηγαινοέρχονται τα βυτιοφόρα με το “πολύτιμο φορτίο τους”, γεμίζοντας με “μεθυστικά αρώματα” τους αγουροξυπνημένους τουρίστες, καθώς τις πρωινές ώρες “ο αχόρταγος” (τίτλος από παλιά ταινία με τον αείμνηστο Θ. Βέγγο) αδειάζει τους βόθρους.

Ο επισκέπτης του νησιού, ενημερώνεται πως λειτουργούν εδώ σύγχρονες υποδομές και κυρίως πως υπάρχει μονάδα Βιολογικής Επεξεργασίας Λυμάτων και εκπλήσσεται όταν αντικρίζει το θέαμα με το καθημερινό άδειασμα των βόθρων.

Στην  περιοχή από Πάνορμο μέχρι και Αρμεό, υπάρχει “θαμμένο” εδώ και πολλά χρόνια (σχεδόν 20), ένα αποχετευτικό δίκτυο, που προορίζονταν για να καταλήξει στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού.

Το δίκτυο αυτό, ξεκίνησε επί της πρώτης Δημαρχίας του Δημήτρη Διακομιχάλη, προχώρησε με την τοποθέτηση σωληνώσεων και αντλιοστασίων και … ξαφνικά σταμάτησε στις τελευταίες περιοχές του Πανόρμου, χωρίς ποτέ να ολοκληρωθεί, δηλαδή να συνδεθεί με το υπόλοιπο δίκτυο της Χώρας και της Πόθιας και φυσικά να καταλήγει στο Βιολογικό.

Ήταν ένα έργο που στοίχισε περίπου ένα (1) δισ. δραχμές και είναι “θαμμένο”, αχρησιμοποίητο και … αγνοείται η τύχη του!

ΠΗΓΗ: http://palmostiskalymnou.blogspot.gr/2015/05/blog-post_61.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.