Νιώθω κλειστοφοβία στη χώρα μου, συγχώρα με που δεν νιώθω ξενοφοβία σαν εσένα μα κλειστοφοβία! Νιώθω τρόμο και πανικό σαν να κλείστηκα σε ασανσέρ μόνη μου μαζί με άλλα 10.000.000 πατριωτάκια, μαυρόασπρα πλήκτρα σε πιάνο που παίζει εμβατήρια πολέμου. Ένα χαλασμένο ασανσέρ η Ελλάδα μου. Αιωρείται ανάμεσα σε αιώνες και ιστορία, σε λάθη επαναλαμβανόμενα…

Γράφει η Α. Κορινθίου

Συγγραφέας 

ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΠατώ τα κουμπιά να με βγάλει στο αύριο μα τίποτα… Ουρλιάζω μα δεν με ακούει. Φταίει που φορώ άσπρα; Δεν αερίζεται σου λέω από πουθενά αυτός ο τόπος. Το νιώθεις; Εσύ αναπνέεις; Διάτρητα όλα και τα πνευμόνια και δεν φταίει το τσιγάρο γιατρέ μου που μαύρισε τον πνεύμονα! Ζω κλεισμένη σε ένα ασανσέρ που λέγεται Ελλάδα, με τρώει αργά και βασανιστικά το σαράκι του έρωτα γιατί είμαι ερωτευμένη με το γαλάζιο του τόπου αυτού, με τον ήλιο του, με το φως του. Αγαπώ έναν τόπο που τελικά δεν με αγαπά και σαν γυναίκα αυτό με πληγώνει!

Ανοίξτε μου να βγω. Δεν θέλω 300 με τους Τζεραλντ Μπαντλερ, ούτε τριακόσιους στη Βουλή να ψάχνουν πυροσβεστική τάχα μου να με απεγκλωβίσει. Δεν θέλω σου λέω βοήθεια, αέρα θέλω! Δεν θέλω να με χλευάζετε χωρίς πρόσχημα εμένα που μου μαθαίνατε στο σχολείο για τη Μεγάλη Ελλάδα, για τον χορό του Ζαλόγκου, την Αγία Λαύρα και έπαιρνα άριστα στην ιστορία! Δεν δέχομαι να με βουλιάζετε σε ένα τέλμα μετριότητας εμένα που στα τραγούδια που μαζί τους ερωτεύτηκα και πόνεσα. Υπήρχε η λέξη φιλότιμο και μαρμαρένια αλώνια και ήλιοι ηλιατορες και Αξιον Εστι.

Δεν ανέχομαι άλλη μιζέρια και ηττοπάθεια εγώ που η μάνα μου με παράτησε μωρό στη γειτόνισσα για να τρέξει στο Πολυτεχνείο που το πλαστικοποιησατε! Δεν με προειδοποίησε η έρμη μάνα πως θα κοιμηθώ παιδί με νανουρίσματα του Μάνου και θα ξυπνήσω γυναίκα σε έναν τόπο με ένα κοινοβούλιο Δημοκρατικό να με εμπαίζει, με μια τηλεόραση να με χλευάζει, με μια οικονομία φρουι ζελέ στο 9 1/5 εβδομάδες, ριμέικ με μνημόνια και προαπαιτούμενα, με μόλυνση στον αέρα που αναπνέω και στις καρδιές των πολιτικών που πίστεψα!!!!

Βοήθεια……..φωνάζω…..Θέλω να αναπνεύσω στον τόπο μου…πάσχω από κλειστοφοβία εντός των Ελληνικών συνόρων!

Βοήθεια!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.