ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ ΒΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ

‘’Το Δημοψήφισμα καλλιεργεί  επικίνδυνα το διχασμό στην κοινωνία μεταθέτοντας ευθύνες και εξωθώντας την σε αποφάσεις που δεν τις αναλογούν’’,

 ‘’ Πρέπει όσο ποτέ να επικρατήσει η φωνή της λογικής και να αποκλιμακωθεί η ένταση, το Δημοψήφισμα πρέπει να ακυρωθεί’’, σε αντίθετη περίπτωση

‘’Η μοναδική αποδεκτή πορεία για την Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή’’

Το δημοψήφισμα είναι ένα «θολό» ερώτημα που δεν δίνει διέξοδο στον Ελληνικό λαό  αλλά αντίθετα θέτει σε κίνδυνο την παρουσία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Το χειρότερο όμως είναι ότι καλλιεργεί  επικίνδυνα το διχασμό στην κοινωνία μεταθέτοντας ευθύνες και εξωθώντας την σε αποφάσεις που δεν τις αναλογούν.

Διεξάγεται με διαδικασίες που δεν εγγυώνται στοιχειωδώς τον δημοκρατικό διάλογο την στιγμή που σε όλη την Ευρώπη τα δημοψηφίσματα που έγιναν διεξήχθησαν μετά από 10 τουλάχιστον εβδομάδες οργανωμένου δημοκρατικού διαλόγου και ενημέρωσης των πολιτών.

Το πραγματικό δίλημμα  της 5ης Ιουλίου είναι αν επιλέγουμε την παραμονή στην ευρωζώνη ή την έξοδό μας από αυτή. Ακόμα και αν κάποιοι πιστεύουν πως το ερώτημα δεν είναι αυτό, τους καλώ να αναρωτηθούν ποιοι θα είναι οι συνομιλητές τους την επομένη του Δημοψηφίσματος, όταν και οι 18 χώρες το μεταφράζουν ως έξοδο; Ποιοι μηχανισμοί ή ποιοι κανόνες διασφαλίζουν πως θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση αν επικρατήσει το όχι;

Αυτή τη στιγμή πρέπει όσο ποτέ να επικρατήσει η φωνή της λογικής και να αποκλιμακωθεί η ένταση, το Δημοψήφισμα πρέπει να ακυρωθεί και η Ελλάδα να επιστρέψει στο τραπέζι των συζητήσεων, υπάρχει χρόνος.

Σε αντίθετη περίπτωση μπροστά στο καταστροφικό ‘’ΟΧΙ’’ που θα αλλοιώσει τα γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτισμικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας όπως τα γνωρίζουμε , που θα την κάνει πιο ευάλωτη απέναντι σε όσους την επιβουλεύονται το ‘’ΝΑΙ’’ αποτελεί την μόνη επιλογή. Η μοναδική αποδεκτή πορεία για την Ελλάδα πρέπει να είναι ,και είναι η ευρωπαϊκή , το ‘’ΝΑΙ’’ πρέπει να επικρατήσει στο  δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Βάιος Καλοπήτας 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.