Γράφει ο Σ. Πεταλάς: Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το πήδημα…

Σήμερα το πρωί κυριολεκτικά έμεινα άναυδος παρακολουθώντας τον κ Φίλη στο “τρισκατάρατο” άλλοτε κανάλι της διαπλοκής όπως αποκαλούσε ο ίδιος και οι σύντροφοι του το Mega να διαψεύδει τον ίδιο τον νυν Πρωθυπουργό κ Τσίπρα. Ποιος Δωδεκανήσιος και ποιος νησιώτης δεν θυμάται την προεκλογική   ομιλία του κ Τσίπρα στη Ρόδο όπου  είχε δεσμευτεί ρητά και είχε χαράξει ως κόκκινη γραμμή την διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά για εθνικούς λόγους. Ποιος δεν θυμάται την φράση “Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα…” που εκστόμισε ο κύριος Τσίπρας στην ίδια ομιλία….

Ο κ Φίλης βέβαια δεν διέψευδε μόνο τον Πρωθυπουργό αλλά και αυτοδιαψευδόταν αφού ήταν εκείνος που χάραζε κόκκινες γραμμές για το ΦΠΑ των νησιών και διέσπειρε ως Δ/ντης της Αυγής (της Χρυσής Αυγής της Δημοσιογραφίας) μίσος και κατηγορίες για προδότες που δήθεν εκχώρησαν το ΦΠΑ των νησιών μέσω του e-mail Χαρδούβελη.  Το θέμα είναι ότι το e-mail Χαρδούβελη και στις 48 σελίδες δεν μιλαει για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας αλλά για επαναφορά του ΦΠΑ στον τουρισμό στον υψηλό συντελεστή σε όλη τη χώρα, μειωμένος όμως για τα νησιά μας. Δεν πρόκειται να υποδυθώ τον υπερασπιστή του e-mail Χαρδούβελη, διότι η επαναφορά του ΦΠΑ στον υψηλό συντελεστή και τα υπόλοιπα μέτρα ήταν υφεσιακού χαρακτήρα. Επίσης το e-mail Χαρδούβελη αναφέρει γενικόλογα ότι σε περίπτωση που τα μέτρα δεν αποδώσουν δημοσιονομικά και δεν επαληθευτούν οι παραδοχές της κυβέρνησης,  θα γίνει αναπροσαρμογή από τον Ιούλιο του 2015, αλλά πουθενά δεν αναφέρεται ρητά στο ΦΠΑ των νησιών. Όμως ο κ Φίλης δια του προπαγανδιστικού εντύπου και των ντόπιων υποστηρικτών του που παριστάνουν είτε τους πολιτικούς ταγούς είτε τους δημοσιογράφους ψευδολογούσαν δίχως όρια. Όχι μόνο απέδιδαν στο οδυνηρό mail Χαρδούβελη αυτά που οι ίδιοι σκόπευαν να παραδώσουν και να προδώσουν, με βάση την δική τους φρασεολογία, αλλά συμπεριέλαβαν και τις επτά πληγές και την σφαγή των νηπίων από το φαραώ. Έπρεπε βλέπετε να είναι σίγουροι για την ψήφο των αγανακτισμένων πολιτών, αλλά είχαν το νου τους και στην επομένη των εκλογών οπότε σκέφτηκαν ας προσθέσουμε μερικά “εικονικά” δις μέτρα.

Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι της Ρόδου που στήριζαν αυτά τα ψεύδη και πρωτοστατούσαν στις κινητοποιήσεις επί της προηγούμενης συγκυβέρνησης διότι ανησυχούσαν για την φημολογούμενη (από την αυγή)  κατάργηση που είναι τώρα; Περιμένουν κανένα αντίδωρο; Άραγε δεν βρέθηκε κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή στρατευμένος δημοσιογράφος που να γνωρίζει στοιχειώδη αγγλικά, να το διαβάσει ο ίδιος; Γιατί αρκούντο στην Αυγή και στα sites των στρατευμένων-ψεκασμένων; Όταν μάλιστα δημόσια είχα τοποθετηθεί ότι πρόκειται για πολιτικά ψεύδη της κομματικής Αυγής και επικαλέσθηκα την εφημερίδα Καθημερινή , που αποκάλυψε άλλωστε το e-mail χαρδούβελλη, την Real news και άλλες εφημερίδες,  δέχτηκα δημόσια επίθεση διότι όπως έλεγαν τα  επρόκειτο για εφημερίδες της διαπλοκής….. Να μην δίνουμε βάση δηλαδή στις ιστορικές και έγκυρες αστικές εφημερίδες αλλά στην κομματική Πράβδα του κ Φίλη….

Προσωπικά ήδη από το 2013 επειδή το θέμα δεν είναι κομματικό αλλά βαθιά εθνικό είχα δεσμευτεί ότι αν η παράταξη που ανήκω είτε ως κυβέρνηση είτε ως κόμμα ψηφίσει οποιαδήποτε συμφωνία που να καταργεί τους μειωμένους συντελεστές θα παραιτηθώ. Εμμένω στην στάση μου και το ίδιο θα κάνω αν υπερψηφιστεί τέτοια συμφωνία με το ΦΠΑ των νησιών από την Αξ αντιπολίτευση. Κάποιοι φοράμε παντελόνια, φουστανέλες ή έστω σκοτσέζικα κιλτ που είναι λεβέντικα. Δεν φοράμε κομματικές παρωπίδες, σακάκια χωρίς γραβάτα και ούτε είμαστε φερέφωνα πολιτικού ψεύδους και μισαλλοδοξίας…

Κάποιοι δίχασαν την πατρίδα με ανεδαφικές υποσχέσεις, απέδωσαν στο e-mail Χαρδούβελη πολλαπλάσια δεινά από όσα περιλάμβανε για να αποσπάσουν ψήφους ή για να προετοιμάσουν τις παραχωρήσεις που θα έκαναν οι ίδιοι; Δεν ήταν λένε τώρα ποτέ κόκκινη γραμμή ο ΦΠΑ στα νησιά και δεν είναι δύσκολο μέτρο διότι θα επηρεάσει λέει κάποιους νησιώτες που ζούνε εκεί…. Να τον καμαρώνουν εκείνοι που υπόσχονταν κρεμάλες, που έστηναν συγκεντρώσεις πολιτικού μίσους και ψευτοπατριωτισμού. Ας θυμηθούν τι έλεγαν οι ίδιοι για το εθνικό έγκλημα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά όταν το απέδιδαν στον προηγούμενο πρωθυπουργό… επειδή το έγραφε η Αυγή…. Θυμούνται τι δήλωνε ο νυν πρωθυπουργός προεκλογικά στο Ροδίνι; Τι δήλωνε ο κ Βαρουφάκης ότι δεν βάζει την υπογραφή του σε συμφωνία που θα διατάρασσε το μειωμένο συντελεστή στα νησιά; Θυμούνται ότι εξύβριζαν τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα επιμελητήρια ότι παριστάνουν τις Κασσάνδρες όταν προέβαιναν σε κινητοποιήσεις πριν λίγες εβδομάδες; Διότι κατά αυτούς οι κινητοποιήσεις είναι δημοκρατικές και επιθυμητές μόνο όταν αφορούν τους αντιπάλους.  Να μας απαντήσουν γιατί πλέον όποιος αντιδρά στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ είναι εγκάθετος  και βαλτός, ενώ πριν ήταν πατριώτης;  Για το απαράδεκτο μακιαβελικό επιχείρημα του κ Φίλη ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι υφεσιακό μέτρο γιατί δεν αφορά όλο τον Ελληνικό λαό αλλά μόνο μέρος του, τι έχουν να πουν; Δεν είναι αυτό κοινωνικός και μάλιστα γεωγραφικός αυτοματισμός εναντίον του προμαχώνα του Ελληνισμού;

Προσποιούνταν τους υπερπατριώτες και μοίραζαν πατριωτικά πιστοποιητικά… όπως έκαναν δυστυχώς κάποιες μετεμφυλιακές κυβερνήσεις και η δικτατορία. Ανακάλυψαν πρόσφατα τη λέξη πατρίδα που πριν ξόρκιζαν και έβλεπαν προδότες στο πρόσωπο όποιου τους επεσήμανε το προφανές ότι  δηλαδή δεν μπορείς να υπόσχεσαι τα πάντα στους πάντες όταν η πατρίδα είναι σε κρίσιμη καμπή. Καταψήφιζαν και αφόριζαν τα πάντα λες και δεν υπήρχε  έστω ένα άρθρο ή μία παράγραφος σε ένα νόμο που να υπερψήφιζαν ως σωστή.  Τώρα με άλλοθι ότι πράγματι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν ουσιαστικά ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική παρά μόνο αυτό το κεκτημένο των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, σουλατσάρουν με θράσος στα τοπικά κανάλια υποστηρίζοντας έμμεσα περίπου “….τι είχαμε τι χάσαμε….” Ότι και να λένε δεν είναι δικαιολογία αλλά πολιτικά οξύμωρο , να εκχωρούμε το ελάχιστο,  δηλαδή τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που θεσμοθετήθηκαν  από την κυβέρνηση της Ν.Δ., την περίοδο 1990 – 1993 επειδή το μέτρο αυτό δεν είναι αρκετό.

Τώρα μία οδός υπάρχει για τα τοπικά στελέχη τους, ώστε να αποδείξουν  έχουν ευθιξία και  ότι  και οι ίδιοι ήταν θύματα και όχι θύτες των πολιτικών ψευδών του κ Φίλη και των συντρόφων του. Απειλή παραίτησης,  προσευχή, μετάνοια και συστράτευση για να σταματήσουμε το εθνικό έγκλημα. Βέβαια το άμεσο αντίκτυπο, επίδραση την ονομάζει πονηρά ο κ Φίλης λες και δεν ξέρει αν είναι θετική ή αρνητική,  είναι ότι θα πονέσει η τσέπη των νησιωτών. Το ζήτημα όμως δεν είμαστε εμείς σε ατομικό επίπεδο αλλά ο Ελληνισμός των νησιών. Χωρίς το Αιγαίο και τα νησιά δεν μπορεί να υπάρξει η Ελλάδα είχε πει ο Ελευθέριος Βενιζέλος….  Αλλά ποιος είναι ο εθνάρχης Βενιζέλος μπροστά στον κ Φίλη και τους πατριώτες της συγκυβέρνησης που μετράνε τα κουκιά της Αθήνας και των αστικών κέντρων περισσότερο από τους νησιώτες που φυλάττουν Θερμοπύλες. Άλλωστε χρόνια τώρα  η  Αυγή του κ Φίλη, φιλοξενούσε απόψεις ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, …….. στους κατοίκους του θα κολλήσουμε τώρα…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.