«Το καθεστώς ΦΠΑ του Αιγαίου, πέφτει στο εσωτερικό. Κατασυκοφαντείται από τους Έλληνες. Θύμα μίας καλοστημένης προπαγάνδας για δήθεν φοροδιαφυγή των νησιωτών», ανέφερε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, μιλώντας στη συνεδρίαση του ΕΒΕΔ, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ. Ο ίδιος επισήμανε ότι η κατάσταση της χώρας είναι οριακή, από το τραπεζικό έως και το πολιτικό σύστημα και διερωτήθηκε  ποιο θα σπάσει πρώτο.

ΕΒΕΔ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΠΟΥ ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥΟ κ. Χατζημάρκος, αφού αναφέρθηκε στα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, με τη διάθεση των αποθεματικών της Τ.Α., αλλά και την εξαγγελθείσα κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, εξήγησε ότι σήμερα η αγωνία είναι περισσότερη, διότι διαπιστώνεται ότι το καράβι πάσχει στη διοίκησή του. Επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στις Ελληνικές αρχές, ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, διότι δεν θα επανέλθουν ποτέ ξανά.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης επί του θέματος σε νομικό επίπεδο και πρόσθεσε ότι  είμαστε περισσότερο σοβαροί από όσο θα έπρεπε σε ένα τόσο ξεφτιλισμένο διάλογο που εκτυλίσσεται.

«Εμείς θα πρέπει πρώτοι να σεβαστούμε την ιστορία του τόπου μας. Αυτό είναι ιστορία. Σήμερα γράφετε ιστορία», κατέληξε ο κ. Χατζημάρκος, ενώ αποκάλυψε τα όσα συζητήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των περιφερειαρχών:

«Αποφάσισαν τη μεταφορά των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αντί να βγούμε στο πεζοδρόμιο πήγαμε στον πρωθυπουργό. Τι ποιο υπεύθυνο απ’ αυτό. Είπαμε ότι δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτεθειμένο τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αυτό είναι υπεύθυνη στάση. Εκείνος μας δήλωσε ότι στην Ευρώπη πηγαίνει για συμφωνία και τίποτε άλλο. Και ότι αυτό είναι αναγκαία για να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητά της. Να βάλουμε δύο μήνες πλάτη».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.