Εργατικό Κέντρο Ρόδου: Τα κεφάλια μέσα και αναμονή!

Αυτό ήταν το … ζουμί της τελευταίας συνεδρίασης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου για τα καυτά ζητήματα που έχει μπροστά της η εργατική τάξη αυτό το διάστημα.

Όλες οι εξελίξεις μαρτυρούν και το αντιλαϊκό περιεχόμενο συνολικά της «συμφωνίας» που ψήνεται, αλλά και συγκεκριμένα για ασφαλιστικό και εργασιακά, όπως ήδη εξειδικεύεται από την κυβέρνηση και μέσα από το νομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις, το οποίο ανοίγει το δρόμο στην εργοδοσία για να επιβάλλει ότι θέλει στους τόπους δουλειάς. Για την πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΡ όμως, δε συντρέχει κανένας απολύτως λόγος για να βρίσκονται οι εργαζόμενοι σε ετοιμότητα, για να οργανωθούν κινητοποιήσεις. Αντίθετα δηλώνει ότι περιμένει να δει πρώτα τι θα γίνει…

Με αυτό το επιχείρημα απέρριψαν την πρόταση που έγινε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη, πρόταση που ήδη Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες από όλη τη χώρα έχουν υιοθετήσει και δουλεύουν δραστήρια για να την κάνουν πράξη.

Ότι δηλαδή έλεγαν πάντα οι κυβερνητικές – εργοδοτικές πλειοψηφίες όταν ετοιμαζόντουσαν αντιλαϊκά μέτρα. Μπορεί να άλλαξε το χρώμα της κυβέρνησης, όμως αυτή η πλειοψηφία στο ΕΚΡ παραμένει συνεπής στην υποστήριξη της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής που αφαιρεί δικαιώματα από τους εργαζόμενους.

Όσον αφορά το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων για το οποίο υποτίθεται παίρνουν θέση εναντίωσης (αναθέτοντάς το βέβαια και αυτό στην κυβέρνηση), πρόκειται πραγματικά για συνειδητή κοροϊδία των εργαζομένων της περιοχής. Εισηγητής της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας ήταν ο αντιδήμαρχος Μ. Παλαιολόγος, μέλος του ΔΣ του ΕΚΡ, ενώ την υπερψήφισε με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου και ο Αλ. Μανωλάκης, επίσης μέλος του ΔΣ του ΕΚΡ και οι δύο εκλεγμένοι με την παράταξη που πλειοψηφεί στο ΕΚΡ.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου η πλειοψηφία δε δέχτηκε ούτε καν να καταδικάσει τη στάση τους.Επιπλέον υπερασπίζονται και τα ανταποδοτικά τέλη και τη λειτουργία των υπηρεσιών με τη μορφή επιχειρήσεων που είναι ο προάγγελος της ιδιωτικοποίησης, θέση που επανέλαβαν και για την καθαριότητα. Που βρίσκεται λοιπόν η αντίθεσή τους; Πουθενά. Η αντίθεση είναι προσχηματική για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι να τους ξεπεράσουν, να προχωρήσουν χωρίς αυτούς. Σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς να γίνει κουβέντα για τις εξελίξεις, να παρθούν αποφάσεις από τα Σωματεία της περιοχής για πολύμορφες δράσεις, για να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις που να καλύπτουν τις απώλειες κατά τη διάρκεια της κρίσης, κόντρα στο σχεδιασμό, εργοδοσίας, κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλούμε τα Σωματεία και τους εργαζόμενους της περιοχής να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ το επόμενο διάστημα:

Παρασκευή 29 Μάη στις 7 το απόγευμαστο ΕΚΡ, εκδήλωση με θέμα: «Τι είναι οι Συλλογικές Συμβάσεις»

Παρασκευή 5 Ιούνη, πικετοφορία στις λαϊκές γειτονιές με αφετηρία την πλατεία Αγ. Νικολάου στις 7 το απόγευμα

Κορυφώνουμε με συλλαλητήριο στις 11 Ιούνη με αφετηρία από το πανεπιστήμιο Αιγαίου στις 7 το απόγευμα.

Προετοιμαζόμαστε για απεργία στα τέλη Ιούνη.

ΔΕΑΣ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ)

Ρόδος, 26 Μάη 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.