“Ιn case I don’t die – A Greek whisper to Europe”, αυτός είναι ο τίτλος ενός βίντεο που αναρτήθηκε στο  youtube και αποτελεί ουσιαστικά ένα μήνυμα προς τους Ευρωπαίους πολίτες, το οποίο και απευθύνει ομάδα Ελλήνων καλλιτεχνών. Ο τίτλος του μηνύματος σημαίνει «Σε περίπτωση που δεν πεθάνω – Ένας Ελληνικός ψίθυρος στην Ευρώπη».

Κατά τα όσα περιγράφονται στη σχετική ανάρτηση το βίντεο έχει σκηνοθετηθεί από τον Νικόλαο Ανδρουλάκη και σε αυτό πρωταγωνιστεί η Ιωάννα Γιαννακοπούλου, σε μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα. Το μήνυμα προς την Ευρώπη ξεκινά υποστηρίζοντας ότι αυτό το βίντεο δεν φτιάχτηκε για να εντυπωσιάσει ή να σοκάρει, διότι αυτά τα λόγια δεν αποτελούν κραυγή, αλλά ψίθυρο.in_case_i_dont_die_final

«Το δικαίωμα στη ζωή ανήκει σε όλους», αναφέρεται στη διάρκεια του βίντεο, όπου μία κοπέλα παρουσιάζεται στην αρχή καθαρή και ντυμένη και καταλήγει να περπατάει με σχισμένο καλσόν, ξυπόλητη. Όλοι έχουν δικαίωμα στον έρωτα, στην οικογένεια, στην εργασία, επισημαίνεται, ενώ σε άλλα σημεία του βίντεο αυτού περιγράφονται τα μονοπάτια που διασταυρώνονται και ένα δέντρο, το οποίο θα ξεραθεί στο σύνολό του. Λέξεις όπως πίστη και αγάπη, πρωταγωνιστούν στο μήνυμα προς την Ευρώπη, ενώ γίνεται λόγος για ανθρώπους που πείνασαν και ψυχές που πέθαναν.

«Κουβαλάμε επίπλαστα χρέη που δεν είναι δικά μας», λέει η Ιωάννα και προσθέτει ότι κοντεύει τα 30 και δεν έχει ακόμη καταφέρει να έχει μία δίκαιη ευκαιρία στη ζωή. Η ίδια τονίζει ότι, υπολογίζονται σχεδόν τα πάντα, αλλά ξεχάστηκαν οι άνθρωποι…

Ωστόσο, το βίντεο κάνει και ορισμένες πολιτικές αναφορές, οι οποίες θα έπρεπε να αποφευχθούν, αναφορικά με τη συντηρητική κυβέρνηση και την αριστερά, αφού στόχος του θα έπρεπε να είναι ή είναι η κατανόηση του Ελληνικού προβλήματος από τους Ευρωπαίους και όχι ο πολιτικός επηρεασμός των πολιτών.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.