Επιστολή Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου

Προς Υπουργείο Υγείας

Αξιότιμε Κύριε Κουρουμπλή,

Κατ’ αρχάς οφείλουμε να σας συγχαρούμε για το μέχρι στιγμής έργο σας καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλετε κάτω από τις γνωστές δυσχερείςσυνθήκες  για την βελτίωση της υγείας  στην χώρα μας.

Ο λόγος για τον οποίο απευθυνόμαστε σε σας  είναι για να μεσολαβήσετε ώστε να επαναλειτουργήσει το εργαστήριο υγειονομικού ελέγχου του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Ρόδο, από το οποίο λείπει απλά και μόνο το έμψυχο δυναμικό.

Το εργαστήριο είναι άρτια εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία αυτή την στιγμή μένουν ανεκμετάλλευτα. Ο αριθμός των υπαλλήλων που είναι απαραίτητος για την στελέχωση είναι 2 άτομα.

Η συνεργασία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της ΠΝΑΙ ήταν άψογη κατά τα χρόνια λειτουργίας του εργαστηρίου και διευκόλυνε αφάνταστα το έργο της υπηρεσίας. Ήταν δυνατόν να πραγματοποιούνται δειγματοληψίες σε μεγάλο αριθμό, από δεκάδες ξενοδοχεία και υγειονομικές μονάδες, χωρίς το άγχος αποστολής των δειγμάτων στο κεντρικό εργαστήριο, χωρίς φόβο αλλοιώσεων και καταστροφών των δειγμάτων από τις μεταφορικές εταιρείες και φυσικά λαμβάνοντας τα αποτελέσματα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Επιπλέον υπήρχε η διαπροσωπική σχέση με το προσωπικό του εργαστηρίου για την ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών κάτι το οποίο δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την τηλεφωνική επικοινωνία που υπάρχει με το κεντρικό εργαστήριο.

Η επαναλειτουργία του εργαστηρίου θα συμβάλει τα μέγιστα στην δημόσια υγεία του νομού και στην διευκόλυνση των επαγγελματιών του τουρισμού, βελτιώνοντας  την υγιεινή και ασφάλεια  των τροφίμων και ποτών και κατ’ επέκταση των εκατομμυρίων τουριστών που επισκέπτονται το νησί μας κάθε χρόνο.

Είναι σημαντικό να εργαζόμαστε με γνώμονα την πρόληψη και όχι την καταστολή. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η επαναλειτουργία του εργαστηρίου θα ωφελήσει όλες τις τοπικές επιχειρήσεις και τους φορείς.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Ματσίγκος                                                                                      Βαγγέλης Μουστακάκης

Πρόεδρος ΣΔΞΡ                                                                                                                Γραμματέας ΣΔΞΡ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.