Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η συντήρηση ηλεκτροφωτισμού και φωτεινών σηματοδοτών, του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Ρόδου

Δρομολογούνται στο προσεχές διάστημα, παρεμβάσεις κλίμακας, συνολικού προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της υλοποίησης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παρεμβάσεων κλίμακας που θα βελτιώσουν και θα εκσυγχρονίσουν το οδικό δίκτυο του νησιού της Ρόδου, δημοπρατείται εντός των προσεχών ημερών το έργο της συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού και φωτεινών σηματοδοτών, του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Ρόδου, μετά και την ολοκλήρωση των μελετών από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, όσον αφορά τον ηλεκτροφωτισμό του εθνικού και επαρχιακού δικτύου του νησιού της Ρόδου, προβλέπεται η συντήρηση και αντικατάσταση λαμπτήρων, ηλεκτρικών εξαρτημάτων, βαφή ιστών, αντικατάσταση κατεστραμμένων ιστών, φωτιστικών  και καλωδίων. Προβλέπεται επίσης και η καταγραφή του δικτύου οδοφωτισμού, με τυποποιημένη αρίθμηση των ιστών, που θα διευκολύνει στην παρακολούθηση και συντήρησή τους.

Όσον αφορά τη φωτεινή σηματοδότηση, προβλέπεται η συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών στους 26 κόμβους του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου και συγκεκριμένα, η αντικατάσταση λαμπτήρων (εκεί όπου δεν έχουν τοποθετηθεί λαμπτήρες τύπου LED) ηλεκτρικών εξαρτημάτων, βαφή ιστών, αντικατάσταση κατεστραμμένων ιστών, φωτιστικών  και καλωδίων.

Υπενθυμίζεται ότι  στον προγραμματισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου περιλαμβάνονται εκτεταμένες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του νησιού της Ρόδου. Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ανέφερε ότι εντός του προσεχούς διαστήματος δρομολογούνται οι διαδικασίες για την υλοποίηση δύο παρεμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη παρέμβαση, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, αφορά στην τοποθέτηση στύλων ηλεκτροφωτισμού  στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου σήμερα δεν υπάρχουν και συγκεκριμένα, από τα Κολύμπια ως τη Λίνδο, από τη Ρόδο ως τα Καλαβάρδα, στην Ρόδου – Καλλιθέας και στον δρόμο Τσαΐρι – Αεροδρόμιο.

Η δεύτερη παρέμβαση, ύψους 4,5 εκατ. ευρώ, αφορά στην τοποθέτηση φωτεινών σωμάτων, σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές οδικού φωτισμού, με στόχο τον ομοιόμορφο φωτισμό σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου, ταυτόχρονα με την τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης του οδικού δικτύου, στα σημεία υψηλής επικινδυνότητας που έχει υποδείξει η Τροχαία Ρόδου, αλλά και σε επιπλέον σημεία, με στόχο το οδικό δίκτυο να καταστεί ασφαλέστερο και να μειωθεί ο δείκτης των τροχαίων ατυχημάτων στο νησί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.