Την Τήλο χθες 23/6/2015 πραγματοποιήθηκε επιχείρηση διάσωσης πενήντα (50) προσφύγων,  ανάμεσα τους και 6 μικρών παιδιών ηλικίας από 4-13 ετών, από εθελοντές του νησιού μας τους Γιατρούς του Κόσμου και μικτό κλιμάκιο της αστυνομίας και του λιμενικού. Μετά το τέλος της επιχείρησης κρίθηκε απαραίτητη η αεροκομιδή με ελικόπτερο SUPERPUMA,  ενός 30χρονου πρόσφυγα από την Συρία ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους Γιατρούς του Κόσμου η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική. Με την εγκατάσταση του κλιμακίου των Γιατρών του Κόσμου στο νησί μας (αποτελούμενο από μια Γιατρό και μία Νοσοκόμα) έχει λυθεί ένα πάγιο πρόβλημα των ακριτικών νησιών: ο μόνιμος  Γιατρός. Μία υποχρέωση που θα πρέπει να καλύπτει το κράτος. Πραγματικά δεν θα θέλαμε να σκεφτούμε τι μπορούσε να συμβεί αν δεν ήταν παρόντες οι Γιατροί του Κόσμου στο νησί μας.

Ο Δήμος Τήλου ευχαριστεί θερμά όλους εκείνους τους ανώνυμους – επώνυμους εθελοντές οι οποίο βρίσκονται στη πρώτη γραμμή όποια στιγμή και αν τους ζητηθεί, τους Γιατρούς του Κόσμου και τις δυνάμεις ασφαλείας του νησιού για την αυτοθυσία που έδειξαν για άλλη μια φορά .   

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΛΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.