Την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 και ώρα 09:00 θα διεξαχθεί  άσκηση αντιμετώπισης  δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ 2015» και την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.

 Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε δασική περιοχή νότια της Ψίνθου.

        Αντικειμενικός σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης είναι η επιχειρησιακή αφύπνιση και  η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του δασοπυροσβεστικού µηχανισµού, η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης καθώς και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση φορέων που θα συνδράμουν στις επιχειρησιακές δράσεις κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Η άσκηση θα εξελιχθεί ως  πραγματικό συμβάν και θα ακολουθήσουν όλα τα επιχειρησιακά στάδια αντιμετώπισής της.

 Στην άσκηση θα συμμετέχουν εκτός των πυροσβεστικών δυνάμεων το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, η 95 ΑΔΤΕ, η ΕΛ.ΑΣ, το Γρ. Πολιτικής Προστασίας Δ. Ρόδου, η Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου,  και Εθελοντικές Ομάδες που είναι ενταγμένες στο Μητρώο Εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.