Διημερίδα με τίτλο: «Ρατσισμός & Βία … μια βαλίτσα – δυο σχολεία», διοργανώνει ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δωδεκανήσου, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής υγείας «ΔΙΟΔΟΣ» και η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Κρεμαστής και το Γυμνάσιο Αρχαγγέλου, την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 στο Γυμνάσιο Κρεμαστής και την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 στο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου, από τις 9:30-12:00.

Σκοπός της είναι η δικτύωση των σχολείων, προσφέροντας τη δυνατότητα στους εφήβους να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις, καθώς και να καταθέσουν προτάσεις για την αντιμετώπιση φαινομένων όπως ο ρατσισμός και η βία. Για το λόγο αυτό η διημερίδα πραγματοποιείται την πρώτη ημερομηνία στο Γυμνάσιο Κρεμαστής και τη δεύτερη ημερομηνία στο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου. Επίσης, έχει προβλεφθεί η μετακίνηση μαθητών, ώστε οι μαθητές κάθε σχολείου να παρουσιάσουν στους συνομήλικους τους τα αποτελέσματα των βιωματικών εργαστηρίων, τα οποία υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

Γυμνάσιο Κρεμαστής: 30/04/2015

9.30-9.40:        Χαιρετισμός, Στέργος Παρδαλός, αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου

Μάθησης, Νεολαίας και Αθλητισμού Δήμου Ρόδου

9.40-9.50:        «Εκπαιδεύοντας ενεργούς μαθητές», Όλγα Βλάχου, κοινωνιολόγος,

υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δωδεκανήσου

9.50-10.45:      «Ταξιδεύοντας … κόντρα στη βία: Ημερολόγια καταστρώματος». Παρουσίαση συμπερασμάτων από μαθητές του Γυμνασίου Κρεμαστής που συμμετείχαν σε  βιωματικά εργαστήρια τα οποία υλοποιήθηκαν από στελέχη  του Κέντρου Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΔΙΟΔΟΣ».

Συζήτηση και ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων με μαθητές του Γυμνασίου Αρχαγγέλου.

10.45-11.00:    ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

11.00-11.20     «Έμφυλες ταυτότητες στο σχολείο και ενδοσχολική βία», Ξανθούλη Παρασκευή, Διευθύντρια του Γυμνασίου Κρεμαστής, υπ. Δρ. του Πανεπιστημίου της Σορβόννης.

11.20-12.00:    «Βιωματικά δρώμενα από ομάδα μαθητών/τριών του Γυμνασίου Κρεμαστής» υπό την καθοδήγηση της Διευθύντριας του Γυμνασίου Κρεμαστής, υπ. Δρ. του Πανεπιστημίου της Σορβόννης.

 

Γυμνάσιο Αρχαγγέλου: 08/05/2015

9.30-9.40:        Χαιρετισμός, Στέργος Παρδαλός, αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου

Μάθησης, Νεολαίας και Αθλητισμού Δήμου Ρόδου

9.40-9.50:        «Εκπαιδεύοντας ενεργούς μαθητές», Όλγα Βλάχου, κοινωνιολόγος, υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δωδεκανήσου

9.50-10.30:      «Ταξιδεύοντας … κόντρα στη βία: Ημερολόγια καταστρώματος». Παρουσίαση συμπερασμάτων από μαθητές του Γυμνασίου Αρχαγγέλου που συμμετείχαν σε  βιωματικά εργαστήρια τα οποία υλοποιήθηκαν από στελέχη  του Κέντρου Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΔΙΟΔΟΣ».

Συζήτηση και ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων με μαθητές του Γυμνασίου Κρεμαστής.

10.30-10.45:    ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

10.45-11.00:    «Διαδικτυακός εκφοβισμός-Cyberbullying», Κωσταλίας Κωνσταντίνος, καθηγητής πληροφορικής, Διευθυντής του Γυμνασίου Αρχαγγέλου.

11.00-11.10:    Συνοπτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας για το σχολικό εκφοβισμό στο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου, Κωσταλίας Κωνσταντίνος, καθηγητής πληροφορικής, Διευθυντής του Γυμνασίου Αρχαγγέλου.

11.10-11.25:    Παντομίμα από τους μαθητές του Γυμνασίου Αρχαγγέλου με τίτλο «Τελικά … δεν είμαι μόνος!», υπό την καθοδήγηση της Σαρικά Τσαμπίκας, φιλόλογος του Γυμνασίου Αρχαγγέλου.

11.25-11.35: «Μίλα», προβολή ταινίας μικρού μήκους από μαθητές του 4ου ΓΕ.Λ. Ρόδου, υπό την καθοδήγηση της Φιλιππάκη Καλλιόπης, καθηγήτριας οικονομικών στο 4ο ΓΕ.Λ. Ρόδου.

11.35-12.00:    Κλείσιμο με βιωματική δράση από τους συμμετέχοντες μαθητές Stop Bullying

προσκληση

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.