Το 6ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Eurochannel, που φιλοξενεί το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο σε συνεργασία με το διεθνές δίκτυο Eurochannel στον Κινηματογράφο Παλλάς, μέχρι τις 22 Μαΐου στις 20:00, συνεχίζεται με δύο ενότητες ταινιών μικρού μήκους: την Οικογενειακή Ζωή και Νέοι στην Καρδιά

Κυριακή, 17/05 – Ενότητα 3: Οικογενειακή Ζωή

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ- HAPPILY EVER AFTER, FOE ANOTHER YEAR Y otro ano, perdices, 2013- Marta Diaz de Lope Diaz – 16’- Κωμωδία
Στα γενέθλια της γιαγιάς της, η Ρόζα πιστεύει πως όλα βρίσκονται υπό έλεγχο. Όμως πως θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις αδερφές της, τον σύζυγο της με την παράλογη εμμονή του με την παραδοσιακή μουσική και τέλος τον ίδιο της το εαυτό καθώς θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τις εκπλήξεις που περιμένουν την οικογένεια της;

ΟΛΛΑΝΔΙΑ/ΤΟΥΡΚΙΑ- THE HORSE AND THE NIGHTGALE Het Paard en de Nachtgaal, 2012- Nazli Elif Durlu 13’- Δράμα
Ο δεκαπεντάχρονος Cihan συνοδεύει τη γιαγιά του σ’ένα ταξίδι στην Τουρκία ώστε να παρευρεθούν σ’ένα γάμο. Αν και έχουν ελάχιστα κοινά μεταξύ τους, θα περάσουν μια ολόκληρη μέρα μαζί στην Κωνσταντινούπολη και παρ’όλες τις διαφορές τους, θα καταφέρουν να μοιραστούν κάποιες στιγμές-σημαντικές και για τους δυο.

ΓΕΩΡΓΙΑ- DINOLA, 2013- Mariam Khatchvani 15’- Δράμα
Το Svaneti είναι η πιο ορεινή περιοχή της Γεωργίας και ο χειμώνας διαρκεί περίπου εννιά μήνες το χρόνο. Ένα μικρό χωριό, το Ushguli, που είναι ο υψηλότερος οικισμός στην Ευρώπη, είναι αποκομμένο από το πυκνό χιόνι. Μια γυναίκα σπάζει τους ηθικούς φραγμούς που είναι βαθιά ριζωμένοι στην τοπική κοινωνία και παντρεύεται χωρίς την έγκριση της οικογένειας της. Αλλά όταν ο σύζυγος της πεθάνει, είναι αναγκασμένη να παντρευτεί ξανά, με τον πρώτο άντρα που θα ζητήσει το χέρι της.

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: ΣΚΩΤΙΑ- NURTURE, 2013- Meg Campbell 20’- Δράμα
Όταν η Scarlett, μια ευάλωτη έφηβη συναντά τυχαία τον Jack, έναν ηλικιωμένο που πάσχει από γεροντική άνοια και θεωρεί πως είναι κόρη του, τον εκμεταλλεύεται οικονομικά ως προς όφελός της. Όμως, με το πέρασμα του χρόνου καταλαβαίνει πως σε αυτή τη σχέση δεν έχουν σημασία τα χρήματα, αλλά πολλά περισσότερα.

ΙΣΠΑΝΙΑ: DA JADOZ- EPITAPHS Epitafios, 2013- Maria Ballesteros 20’- Δράμα- Κωμωδία
H Adrianna επιστρέφει στο πατρικό της λόγω του θανάτου της μητέρας της. Η κατάσταση στο σπίτι και οι σχέσεις των μελών της οικογένειας περιπλέκονται εξαιτίας ενός επικήδειου λόγου.

ΙΤΑΛΙΑ: ΚΑΛΑΒΡΙΑ- HAKUNA MATATA, 2013- Aldo Iuliano 16’- Δράμα
Η Anna πηγαίνει την κόρη της να δει τον πατέρα της. Η Cochetta αφήνει τους γιους της στο σπίτι και πηγαίνει να συναντήσει το σύζυγό της. Δυο διαφορετικές γυναίκες θα μοιραστούν το ίδιο πεπρωμένο. Εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία.

ΠΟΛΩΝΙΑ-HOSANNA, 2013- Katarzyna Gondek 10’- Περιπέτεια
Η Hosanna είναι η ιστορία ενός μοναχικού κοριτσιού που ανακαλύπτει τον κόσμο της γιαγιάς της- μιας  μισαλλόδοξης γυναίκας- γνωρίζει τους φίλους της και σταδιακά αντιλαμβάνεται το ρόλο τους στη ζωή της. Η περιέργεια του κοριτσιού φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή της γιαγιάς της.

Δευτέρα, 18/05 – Ενότητα 4: Νέοι στην καρδιά

ΑΥΣΤΡΙΑ- ALBATROSSES, 2013- Mike Kren 13’- Δράμα
Ο νεαρός Leos αναπολεί την παιδική του ηλικία στην κομμουνιστική Τσεχοσλοβακία της δεκαετίας του 70, τη φυγή του στην Αυστρία και τις πρώτες του εντυπώσεις από το καινούριο του σπίτι αλλά και τους ανθρώπους που άφησε πίσω. Μια ταινία για τη σπουδαιότητα των παιδικών αναμνήσεων και το αποτύπωμα που αφήνουν για μια ολόκληρη ζωή.

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: ΟΥΑΛΙΑ: WELCOME HOME EMMA-ROSE, 2013- Miriam Heard 16’- Δράμα
Η Emma-Rose είναι οδηγός στο στρατό και επιστρέφει σπίτι για δέκα μέρες, στην Βόρεια Ουαλία όπου ζουν η γιαγιά της και η δεκάχρονη αδερφή της, Jane. Δεν μπορεί να πιστέψει ότι η μεγάλη της αδερφή είναι σπίτι και δεν την αποχωρίζεται στιγμή. Η απόσταση έχει στιγματίσει και τις δυο: η Jane βλέπει την αδερφή της ως μητρική φιγούρα και η Emma-Rose έχει αλλάξει εξαιτίας του στρατού. Όταν φτάνει η ώρα της αναχώρησης, η μικρή αδερφή θυμώνει με την Emma-Rose γιατί την εγκαταλείπει ξανά: όπως λέει είναι η τελευταία φορά που φεύγει αλλά ποτέ δεν είναι.

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ- CAIPIRINHAS IN IPANEMA Caipirinhas en Ipanema, 2013- Antonio Hernandez Centeno 7’- Κωμωδία
Ο Antonio και ένας φίλος του λογομαχούν στη διάρκεια του ταξιδιού τους μια Ευρωπαϊκή πόλη. Και ενώ σταματούν σ’ένα καφέ για ένα ποτό, ένα μικρό αγόρι με το ίδιο όνομα-Antonio- τους πλησιάζει.

ΓΑΛΛΙΑ: JURA- THE LAST TRIP OF EMILE Le dernier voyage d’Emile, 2013- Tibo Pinsard 30’- Κωμωδία
Ο Emile υποφέρει από την αναπηρία του και σκέφτεται να βάλει τέλος στη ζωή του αν και δε θέλει να προκαλέσει πόνο στη μητέρα του.Γι’αυτό το λόγο, ταξιδεύει ως το νησί Reunion, μακριά απ’αυτή, αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο –μαζί με τον οδηγό του- τις δυνατότητες που μπορεί να του προσφέρει το νησί. Αλλά τα πράγματα δε θα εξελιχθούν έτσι όπως τα είχε σχεδιάσει.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ- MORNING Jutro, 2013- Sonja Prosenc 13’- Δράμα
Πατέρας και γιος ταξιδεύουν για μια καλύτερη ζωή σε μια νέα χώρα. Μετά από μια εξοντωτική διαδρομή αποφασίζουν να περάσουν τη νύχτα σε ένα ερημωμένο μέρος, χωρίς να υπολογίσουν τις συνέπειες. Το πρωί, ο πατέρας ξυπνά μόνο στο αυτοκίνητο και βρίσκεται αντιμέτωπος με τα τρομερά γεγονότα της προηγούμενης νύχτας. Έτοιμος να χάσει τα πάντα, βρίσκει περισσότερα από ότι θα μπορούσε να ελπίζει.

ΕΛΛΑΔΑ- Ο Χριστός σταμάτησε στου Γκύζη, 2013- Amerissa Basta 11’- Δράμα
Την πρώτη μέρα του σχολείου, ένα κορίτσι θυμάται τα γεγονότα που έγιναν το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν η οικογένεια της αναγκάστηκε να κλείσει το βιβλιοπωλείο τους και να μετακομίσουν στο σπίτι της γιαγιά της. Τώρα, η οικογένεια προσπαθεί να διατηρήσει την αξιοπρέπεια της και να ελπίζει για το μέλλον. Εμπνευσμένη από το Jesus Stopped at Empoli του Carlo Levi.

ΓΑΛΛΙΑ: FRANCE COMTE- THE ANVIL L’Enclume, 2010- Thierry Nevez 16’- Κωμωδία
Τη μέρα των γενεθλίων του, ένα μικρό αγόρι παίρνει ως δώρο από τους γονείς του ένα αμόνι και το κουβαλάει παντού μαζί του. Αυτό το δυσκίνητο δώρο του κάνει τη ζωή ιδιαίτερα δύσκολη και τον αποτρέπει από το να κάνει αυτό που θέλει, όπως να είναι κοντά σε αυτούς που αγαπά. Αλλά πρόκειται για παραμύθι. Και σ’ένα παραμύθι, όλοι δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία.

Επιμέλεια Υποτιτλισμού: Επιτροπή Τεκμηρίωσης του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο (Όλγα Τσούκα, Ειρήνη Δημάγγελου, Ευαγγελία Κεφαλά και Μιχάλης Καβουκλής).

Οι προβολές πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι και την Παρασκευή, 22 Μαΐου στις 20:00 στο Κινηματογράφο Παλλάς. Συμβολική είσοδος: 1€.

Περισσότερες πληροφορίες και στο Facebook: https://www.facebook.com/events/1600589836854635/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.