Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015

Ένα βήμα μπροστά για το λαό μας, ένα άλμα ελπίδας.

«Στις 5 Ιουλίου, ο Ελληνικός λαός έγραψε ιστορία. Νίκησε το φόβο, έφερε την ελπίδα. Οι πολίτες ψήφισαν υπεύθυνα, ενωτικά, για την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής σταθερότητας. Για πολιτικές ανάπτυξης μέσα στην Ευρωζώνη. Η σαφής και γενναία ετυμηγορία του ελληνικού λαού δίνει το μέγιστο δημοκρατικό στήριγμα στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ώστε να διαπραγματευτεί μια βιώσιμη και αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους εταίρους μας στην Ευρώπη.

Οι Έλληνες πολίτες δεν φοβήθηκαν την κινδυνολογία και τις προκλητικές παρεμβάσεις των θεσμικών ελίτ και επιβεβαίωσαν τη θέληση τους να προχωρήσουμε μπροστά, για την Ελλάδα της δημιουργίας και της προοπτικής. Η καθαρή και αδιαμφισβήτητη νίκη του ΟΧΙ ήταν ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στις διχαστικές πολιτικές, ενάντια στην υποτέλεια και το φόβο. Αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα Δημοκρατίας και πίστης στο κοινό ευρωπαϊκό σπίτι. Η απόφαση του ελληνικού λαού ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης για ένα νέο πρόγραμμα, καλεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να αναλάβουν και τη δική τους ευθύνη για να γιατρευτούν οι πληγές της πεντάχρονης λιτότητας των μνημονίων.

Η Κυριακή 5 Ιουλίου είναι επίσης μια ιστορική ημέρα για τη Δωδεκάνησο. Οι νησιώτες δεν άκουσαν τις σειρήνες της καταστροφής και ψήφισαν μαζικά ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Ψήφισαν ενάντια στις λογικές φόβου, με ευθύνη, ψυχραιμία και με αποφασιστικότητα. Είχε απέναντι του το οργανωμένο σύστημα του τοπικού αυτοδιοικητικού και οικονομικού κατεστημένου, που συνειδητά μεταλλάχθηκε σε κακόηχο φερέφωνο των θεσμικών ελίτ της λιτότητας και της κοινωνικής ισοπέδωσης στα νησιά μας. Αλήθεια, το ναι τους ήταν ναι στο ξεπούλημα των αεροδρομίων μας; Ναι στην κατάργηση του νησιωτικού ΦΠΑ; Ναι στην αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και στα ξενοδοχεία; Οι Δωδεκανήσιοι δεν έπεσαν στην παγίδα του φόβου. Τους γύρισαν την πλάτη. Έδειξαν εμπιστοσύνη στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Και πίστεψαν στην ισχύ της ενότητας, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Οι νησιώτες θα προχωρήσουν όλοι μαζί την επόμενη μέρα, όπως αρμόζει στη Δημοκρατία, στηρίζοντας την κοινή – εθνική – προσπάθεια της διαπραγμάτευσης για μια βιώσιμη λύση.

Η λαϊκή ετυμηγορία της 5ης Ιουλίου είναι μια απόφαση για το μέλλον μας. Είναι μια νίκη της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας. Είναι μια νίκη της νεολαίας.

Για να επιστρέψουμε σε πολιτικές ανάπτυξης!

Η σκληρή δουλειά της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, συνεχίζεται! Ήρθε η ώρα ώστε ο καθένας σε Ελλάδα και Ευρώπη να αναλάβει την ευθύνη του.

 

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.