Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός στον τηλεοπτικό σταθμό Αιγαίο TV σχετικά με το θέμα του δραματικού ναυαγίου και τον πνιγμό των 3 μεταναστών, δήλωσε τα εξής:

 

«Απόψε στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτησή μου θα απαντήσει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Βούτσης για το ποια μέτρα λαμβάνει η Κυβέρνηση για την ανάσχεση του κύματος των μη νόμιμων μεταναστών και των πολιτικών προσφύγων που έρχονται από την Τουρκία προς τα νησιά του Αιγαίου. Το τραγικό ναυάγιο της Ρόδου δείχνει κατά τον καλύτερο τρόπο ποια μέτρα θα έπρεπε να είχαν ληφθεί ή τουλάχιστον να ληφθούν τώρα για να αποθαρρυνθεί το κύμα των μη νόμιμων μεταναστών και των προσφύγων. Στο ναυάγιο της Ρόδου αποδείχθηκε πως εάν υπήρχε ένα ταχύπλοο εφοδιασμένο με ραντάρ θα μπορούσε να εντοπίσει το πλοιάριο αυτό προτού φτάσει στις ακτές της Ρόδου, δεδομένου ότι το νησί απέχει πάνω από 10 ναυτικά μίλια από την πλησιέστερη τουρκική ακτή. Αλλά και στα νησιά που απέχουν λιγότερο τα ταχύπλοα αυτά θα είναι σωτήρια. Ταχύπλοα τα οποία έχει καθήκον να μας τα προμηθεύσει η Frontex.

Θα ρωτήσω επίσης τον κ. Βούτση τι κάνει η Κυβέρνηση μέσω του αρμοδίου Επιτρόπου για τη μετανάστευση του κ. Αβραμόπουλου για να θέσει το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων. Ποιος έχει προκαλέσει αυτή τη μεταναστευτική κρίση και ποιος πρέπει να πληρώσει την κρίση αυτή; Οι φτωχές χώρες του Νότου με προεξάρχουσα την Ελλάδα ή οι χώρες εκείνες που προκάλεσαν τη βίαιη μεταβολή των καθεστώτων στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, για να αποκαταστήσουν, άκουσον-άκουσον, τη Δημοκρατία; Ο πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας Τόνι Μπλερ είναι υπόδικος με την κατηγορία ότι εψεύσθη και δικαιολόγησε την εισβολή στο Ιράκ με το επιχείρημα ότι το Ιράκ διέθετε ατομικά όπλα. Ο Έλληνας Επίτροπος κ. Αβραμόπουλος οφείλει να ανεβάσει το θέμα αυτό στις πραγματικές του διαστάσεις για να προστατεύσει τη χώρα μας από την εισβολή 2 εκατομμυρίων τουλάχιστον μη νόμιμων μεταναστών ή προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία έτοιμοι να αποβιβαστούν στην Ελλάδα και, δι’ αυτής, στην Ευρώπη.»

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.