ΕΒΕΔ: Βίντεο με Τσίπρα προ και μετά εκλογών – Στο 18% η αύξηση του κόστους ζωής στα νησιά, με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ

ΕΒΕΔ ΠΑΠΠΟΥ  ΚΑΚΛΙΟΣ ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥΗ απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, απασχόλησε τη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, το οποίο συνεδρίαζε χθες το βράδυ, χωρίς την απαιτούμενη απαρτία. Στη συνεδρίαση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, τόσο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, όσο και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Μιχαήλ Μιχαήλ.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΔ Γιάννης Πάππου, εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση ότι, αυτό που θα πρέπει να εξετάσουν είναι πως ακριβώς θα αντιδράσουν και τι θα κάνουν ώστε να αποτρέψουν την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου.

ΕΒΕΔ ΠΑΓΚΑΛΗΣ“Το τελευταίο διάστημα ακούμε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει γεωγραφική διαφοροποίηση στην επιβολή του ΦΠΑ. Όμως, θα έπρεπε να γνωρίσουν ότι σε νησιωτικά συμπλέγματα ισχύουν μειωμένος ΦΠΑ ή και δεν επιβάλλεται καθόλου,  όπως είναι στους Κανάριους Νήσους”, εξήγησε ο κ. Πάππου και πρόσθεσε ότι, όλοι έχουμε διάθεση να βάλουμε πλάτη, προς το συμφέρον του τόπου, αλλά όχι εκχωρώντας το δικαίωμα των νησιών και των νησιωτών για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΔ, εξήγησε ακόμη, ότι υπάρχει πρόθεση από το Υπουργείο Οικονομικών, πέραν της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ, και για επιβολή έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου των επιχειρήσεων, 6% και 3% κατά περίπτωση, για εμπορικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και εστίαση.

“Οι διοικούντες ή δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την επιχειρηματικότητα ή είναι εναντίον των επιχειρήσεων, τις οποίες και οδηγούν σε λουκέτο”, ξεκαθάρισε ο κ. Πάππου, θέτοντας ως πρόταση στο Δ.Σ. του ΕΒΕΔ, την ιδέα του κ. Γιώργου Αντώνογλου, που αφορά στην προβολή τηλεοπτικού σποτ με τα όσα υποστήριζε προεκλογικά από το Ροδίνι ο κ. Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός και τα όσα τώρα εφαρμόζει.

Σύμφωνα δε, με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Μιχαήλ Μιχαήλ, έρευνα που αφορά στην πιθανή κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο Αιγαίο, καταγράφει ανεπανόρθωτη βλάβη σε ξενοδοχειακές μονάδες και συναφείς επιχειρήσεις, ενώ αυξάνει το κόστος της ζωής στα νησιά από 6% έως και 18%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.