Είναι γνωστό ότι ένας από τους σκοπούς του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, είναι μεταξύ των άλλων η στήριξη και προβολή καταξιωμένων,  νέων και ταλαντούχων ντόπιων καλλιτεχνών,  παράλληλα με την προώθηση της εικαστικής τέχνης σε όλες τις ηλικίες και τα κοινωνικά στρώματα της Ροδιακής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό  με τίτλο « Ματιές στο Φώς », διοργανώνουμε για 10η συνεχή χρονιά την ομαδική έκθεση του Συλλόγου Εικαστικών Δωδεκανήσου (ΣΕΔ), στη Νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου.

Σίγουρα η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει  το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός του χειμώνα καθώς είναι σημαντικό να συναντώνται και να «συνδιαλέγονται» τόσοι καλλιτέχνες στην ίδια στέγη.

Θα εκτεθούν 110 έργα 45 καλλιτεχνών μελών του ΣΕΔ. Είναι έργα ζωγραφικής, καλλιτεχνικής φωτογραφίας, αγιογραφίας, ψηφιδωτά, βιτρώ, εγκαταστάσεις, γλυπτικής, εγκαυστικής και ψηφιακής τέχνης.

Με μεράκι , ζήλο και κυρίως αγάπη για την τέχνη , τα μέλη του ΣΕΔ, εργάζονται πάντα σε μια ατέρμονη προσπάθεια αναζήτησης, μελέτης και δημιουργίας της τέχνης και παρουσιάζουν έργα εικαστικά , έργα που είναι κατάθεση ψυχής για τον καθένα προσωπικά.

Στόχος του ΣΕΔ είναι να συμβάλλει στην πολιτιστική εξέλιξη του τόπου μας, να αναπτύξει και να διδάξει τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία, να ενθαρρύνει και να αναδείξει καλλιτεχνικά τα μέλη του καθώς και να συμμετέχει στη διαμόρφωση ενός «πολιτιστικού γίγνεσθαι»..

Σε μια τέτοια προσπάθεια και οποιαδήποτε άλλη παρόμοια, το Δ.Σ του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης δεν μένει αδιάφορο, αλλά καθίσταται πάντα  συνεπής αρωγός.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το  Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 7 το Βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 /2/ 2016.  Τηλ. 2241036646

           Δρ. Νικόλαος Τσ. Φρόνας

Πρόεδρος Μουσείου Νεοελληνικής τέχνης

   Δήμου Ρόδου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.