Γ. Καρασμάνης : Ατόφιο, όπως υποβλήθηκε, εγκρίθηκε το ελληνικό Πρόγραμμα Αλιείας.

            Την ικανοποίησή του για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του ελληνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, προϋπολογισμού δαπάνης 523,4 εκατ. ευρώ,  εξέφρασε με σημερινές του δηλώσεις ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.

          Έστω και με καθυστέρηση ενός έτους, εγκρίθηκε ατόφιο και στο σύνολό του το Πρόγραμμα που είχε υποβάλλει η προηγούμενη κυβέρνηση στις 24 Οκτωβρίου του 2014 και με το οποίο σχεδόν διπλασιάζονται (αύξηση κατά 87%, σε σύγκριση με το προηγούμενο Πρόγραμμα 2007-2013) τα κονδύλια για την ενίσχυση της ελληνικής αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών, επισήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Καρασμάνης.

          Είναι το Πρόγραμμα που σχεδιάστηκε, καταρτίστηκε και υιοθετήθηκε επί υπουργίας μου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε αγαστή συνεργασία με την τότε κοινοτική Επίτροπο Αλιείας Μαρία Δαμανάκη, είπε ο κ. Καρασμάνης, προσθέτοντας ότι με αυτό θα ενισχυθούν με αυξημένους ευρωπαϊκούς πόρους 388,7 εκατ. ευρώ σημαντικές επενδύσεις στον αλιευτικό τομέα, τον τομέα των υδατοκαλλιεργειών, στη μεταποίηση και εμπορία αλιευτικών προϊόντων, την ανάπτυξη αλιευτικών περιοχών και στην εφαρμογή της νέας Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής.

          Για το λόγο αυτό, υπογράμμισε, θα πρέπει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να «τρέξει» άμεσα τις προκηρύξεις των επιμέρους προγραμμάτων και δράσεων που περιέχονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας ώστε αφενός να καλυφθεί το χαμένο, λόγω ολιγωρίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χρονικό κενό και αφετέρου να ξεκινήσει η ροή πολύτιμων και αυξημένων πόρων σε παραγωγικές επενδύσεις, που τόσο ανάγκη έχει η ελληνική ύπαιθρος και οι περιοχές με αλιευτικό ενδιαφέρον και ταυτόχρονα θα είναι μια μεγάλη ανάσα για τα οικονομικά της χώρας.

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015        ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.