Σχετικά με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, που αφορούν το θέμα της εκμίσθωσης ακινήτου το οποίο περιήλθε λόγω δωρεάς στην κυριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ανακοινώνονται τα εξής:

Αν και το κίνητρο των καταγγελιών σχετικά με την μίσθωση αυτή είναι καθαρά θέμα επαγγελματικού ανταγωνισμού, λόγω του φόβου απώλειας πελατείας και κερδών των παρακειμένων επαγγελματιών εξ αιτίας της λειτουργίας επιχείρησης Super – Market στο εν λόγω ακίνητο, εν τούτοις η Διοίκηση του Νοσοκομείου οφείλει να διερευνήσει κάθε πτυχή των καταγγελιών και ειδικά την πιθανότητα το Δ.Σ. να έχει ενεργήσει θεωρώντας ως αληθή, είτε λανθασμένα είτε παραποιημένα στοιχεία που του ετέθησαν υπόψη από τις Υπηρεσίες (όχι μόνο του Νοσοκομείου).

Για τον λόγο αυτό, ο Διοικητής κ. Βασίλης Παπανικόλας, σήμερα, αφενός μεν διέταξε την διενέργεια  Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, θέτοντας σειρά ερωτημάτων που πρέπει να απαντηθούν, αφ’ ετέρου δε με έγγραφο του προς το Σώμα Επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.), ζήτησε την ανάθεση της άμεσης  διερεύνησης του ιδίου θέματος σε Επιθεωρητή του Σώματος.

          Γίνεται σαφές, πως οι παραπάνω αποφάσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου ούτε υιοθετούν τη βασιμότητα των καταγγελιών, ούτε προδικάζουν το οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Οφείλονται απλά και μόνον στην ευαισθησία που θα πρέπει να διακρίνει κάθε όργανο, μονοπρόσωπο ή συλλογικό, στο οποίο η Πολιτεία εμπιστεύεται την εκπροσώπηση της αλλά κυρίως την διαφύλαξη των συμφερόντων της.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ «ΑΝΔΡΕΑΣ  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»

                     Γ.Ν.-Κ.Υ.ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ»- Γ.Ν-Κ.Υ.ΚΑΛΥΜΝΟΥ «ΤΟ ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ»

                      ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΡΟΔΟΣ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.