Εθελοντικό τριήμερο κάμπινγκ στην Ίστριο!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιείται την Παρασκευή 18, το Σαββάτο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου  στη Ρόδο. Πρόκειται για ένα χειμερινό κάμπινγκ που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιστρίου στην Ίστριο. Η περιοχή στην οποία πραγματοποιείται το 5o winter camp του Συλλόγου, ήταν ένας παρατημένος σκουπιδότοπος στη μέση του δάσους, τον οποίο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιστρίου τα τελευταία δυο χρόνια άρχισε να καθαρίζει και να περιποιείται.

Η εκδήλωση αυτή πέρα από 3 υπέροχες ημέρες στη φύση, έχει βαθύτερο νόημα. Οι κάτοικοι της Ιστρίου θέλησαν να διοργανώσουν μια εκδήλωση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που βασίστηκε καθαρά στον εθελοντισμό και στο «ανταλλακτικό σύστημα προϊόντων» από όσους θέλησαν να συνεισφέρουν. Η εκδήλωση έγινε χωρίς έξοδα αλλά και χωρίς  έσοδα, όλοι δούλεψαν αφιλοκερδώς θέλοντας σε αυτή τη δύσκολη εποχή να προσφέρουν λίγες μέρες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στους λάτρες της εξοχής.

Ένα τριήμερο με πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, πεζοπορίες, βόλτες με άλογα, συναυλίες από τοπικά μουσικά σχήματα, όλα σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος. Οι διοργανωτές του κάμπινγκ έχουν χαράξει μονοπάτια μέσα στο βουνό, μάλιστα με πέτρες έχουν προστατέψει ακόμα και μικρά δεντράκια – πευκάκια που φύτρωσαν στην περιοχή. Έχουν κατασκευάσει καθίσματα από ξύλο, έχουν ανάψει φωτιές σε πέτρες και τα πάντα συνδυάζονται αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον. Στο ύψωμα του λόφου έχουν κατασκευάσει έναν φωτιζόμενο σταυρό που υψώνεται και φαίνεται από το χωριό.
Επιμέλεια: Μιχάλης Μικκιός

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.