ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ

«Εκτάκτως 2.000 κυβικά νερού στη Σύμη

για την κάλυψη επειγουσών αναγκών μετά τις καταστροφικές καταιγίδες»

Μετά τις καταστροφικές καταιγίδες που χτύπησαν τη Σύμη και τα μεγάλα προβλήματα που προκλήθηκαν στις βασικές υποδομές του νησιού, όπως οι μονάδες αφαλάτωσης και το δίκτυο υδροδότησης, εκτάκτως, αποστέλλονται σήμερα 2.000 κυβικά νερού στο νησί για την κάλυψη των άμεσων και επειγουσών αναγκών που έχουν προκύψει.

Σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Σύμης, κ. Παπακαλοδούκα και μετά από εντολή του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού, έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι της η υδροφόρα, της οποίας το κόστος καλύπτεται από τον προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Επίσης, σε συνεργασία με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης- Αποχέτευσης Σύμης, γίνεται ήδη εκτίμηση των ζημιών που έχουν υποστεί οι αφαλατώσεις του νησιού, προκειμένου να εξευρεθούν οι κατάλληλοι πόροι από το εθνικό ΠΔΕ και να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάστασή τους, έτσι ώστε σύντομα να τεθούν σε λειτουργία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.