Θέμα: Εμβολιασμός υπαλλήλων Δήμου Ρόδου και εθελοντών που παρέχουν υπηρεσίες στους πρόσφυγες

Στο δύσκολο έργο του Δήμου Ρόδου αλλά και του δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου προσωπικά, για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων που καταφθάνουν στο νησί, με συνεχείς εκκλήσεις στην τοπική κοινωνία να συνεχίσει την προσφορά και την αλληλεγγύη προς εξαθλιωμένους συνανθρώπους μας, έρχεται να προστεθεί ως φυσικό επακόλουθο, η φροντίδα και η προστασία των ανθρώπων που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους πρόσφυγες, είτε είναι δημοτικοί υπάλληλοι είτε εθελοντές.

Και αυτό γιατί είναι έκδηλη σε όλους η ανησυχία και ο φόβος για τυχόν κρούσμα κάποιου μεταδοτικού νοσήματος.

Για το λόγο αυτό μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου, η αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Άννα Ζωάννου μετέφερε στον διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου Βασίλη Παπανικόλα, αίτημα του δημάρχου, όπως οι αρμόδιοι γιατροί ( πνευμονολόγοι κλπ) , μεριμνήσουν για τον προληπτικό κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο, καθώς και για τον απαραίτητο εμβολιασμό των εθελοντών και του προσωπικού του Δήμου Ρόδου, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους, σε καθημερινή βάση, στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο νησί, προκειμένου να εκμηδενισθούν οι πιθανότητες προσβολής από μεταδοτικό νόσημα.

Η κ. Ζωάννου, πέραν του συγκεκριμένου θέματος, συζήτησε με τον κ. Παπανικόλα και για άλλα θέματα και έθεσαν τις βάσεις για περαιτέρω συνεργασία και των δύο πλευρών σε θέματα υγείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.