ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΗ ΛΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ κ. Χ.ΚΟΚΚΙΝΟΥ

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος ενημερώνει ότι  με έγγραφο που εστάλη σήμερα στο Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων  κατατέθηκε το αίτημα για οριοθέτηση πληγεισών περιοχών της νήσου Λέρου από την θεομηνία της 28ης Μαρτίου 2015 , αφού προηγήθηκε η διαβίβαση στη ΠΝΑ της έκθεσης  ελέγχου της επιτροπής εντοπισμού και καταγραφή ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες , καθώς και ο συγκεντρωτικός πίνακας των πορισμάτων των αυτοψιών στα πληγέντα κτίρια και τα έντυπα καταγραφής ζημιών .

 Επισημαίνουμε ότι η οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών από τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών                ( ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων , είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποζημίωση των πληγέντων για τις ζημιές σε κτήρια. Επίσης  υπενθυμίζουμε ότι η επιτροπή για την καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις έχει συσταθεί από τις αρχές  Απριλίου του 2015 και έχει ολοκληρώσει τις αυτοψίες και περιμένει την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.